[ A6 C5] Zmiana głośników
[ A6 C5] Zmiana głośników
Witam mam takie pytanie mam 2 głośniki LTC max200W 4Oh 165mm i mam pytanie czy one podejdą do tylnych drzwi w audi a6 c5 sedan. i mam pytanie czy mogę je tak podpiąć bez żadnego wzmacniacza czy musi być wzmacniacz. boje się żeby się coś nie popaliło
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
DadzikA6, z innej beczki... 
Po co chcesz zmienić głośniki? Coś Ci trzeszczy, nie działa?
Moim zdaniem nie ma sensu kupować super głośników bez wzmacniacza. Wystarczy mieć fabrycznych, oryginalne głośniki audi (bose, nokia itd). Są to doskonale przetworniki.
To są matowe, delikatne, ciepłe brzmienie w oryginalnych głośnikach Audi A6 C5/C6 (bez wzmacniacza). No chyba, że koniecznie lubisz masakryczne krzykliwe i ostre w brzmieniu typu: alphardy, magnaty, buszmeny, peyingi, pyle, lanzary i inne badziewia.

Po co chcesz zmienić głośniki? Coś Ci trzeszczy, nie działa?
Moim zdaniem nie ma sensu kupować super głośników bez wzmacniacza. Wystarczy mieć fabrycznych, oryginalne głośniki audi (bose, nokia itd). Są to doskonale przetworniki.
To są matowe, delikatne, ciepłe brzmienie w oryginalnych głośnikach Audi A6 C5/C6 (bez wzmacniacza). No chyba, że koniecznie lubisz masakryczne krzykliwe i ostre w brzmieniu typu: alphardy, magnaty, buszmeny, peyingi, pyle, lanzary i inne badziewia.

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
Doc wiesz co normalnie nie narzekam na nagłośnienie w Audi bo jest wręcz super ale lewy głośnik zaczoł mi charczeć. No i wczoraj się dorwałem do tego no i okazało się że jest przerwana membrana a że miałem 2 głośniki inne no to starałem się je założy. Wszystko gra i buczy.Dziękuje wszystkim za pomoc i temat uważam za zamknięty [/center]