[ C6] [A6 C6]
[ C6] [A6 C6]
Znalazlem ukryte menu, po nacisnieciu CAR+SETUP fukcjami.
Niestety wszedlem tam w jedna z opcji MMi a nastepnie w START BOOTLOADER, !
System wszedl w opcje "upgrade" i chce teraz plyte z aktualizacja sysemu MMI.
Przycisk NAV miga a na wyswietlaczu MMI tylko wyswietla sie BOOTLOADER i chce dysk instalacyjny z nowsza wersja systemu, nic nie dziala na MMI.
odłączanie aku nic nie pomaga.
Czy ktoś potrafi pomóc
.....
Niestety wszedlem tam w jedna z opcji MMi a nastepnie w START BOOTLOADER, !
System wszedl w opcje "upgrade" i chce teraz plyte z aktualizacja sysemu MMI.
Przycisk NAV miga a na wyswietlaczu MMI tylko wyswietla sie BOOTLOADER i chce dysk instalacyjny z nowsza wersja systemu, nic nie dziala na MMI.
odłączanie aku nic nie pomaga.
Czy ktoś potrafi pomóc
.....
Witam wszystkich forumowiczów. Również dołączyłem do grona (nie)szczęśliwych przypadków, w którym to nacisnąłem "BOOTLOADER" w zielonym menu
Nie pamiętam, ale wydaje mi się że mam wersję 5540 i tu mam pytanko- czy muszę włożyć płytkę z tą samą wersją czy po porostu można włożyć z nowszą 5570 i nic się nie stanie? Dodam, że mogę zostać przy wersji, którą miałem (chyba 5540). Dzięki z góry za pomoc
A oto co teraz mam na wyświetlaczu:
![Obrazek]()

A oto co teraz mam na wyświetlaczu:
OK, wielkie dzięki. MMI odzyskane. Włożyłem tylko CD1 i po wgraniu MMI działa. Blluetooth też działa mimo iż nie wkładałem CD2. Wszystkie moje wcześniejsze ustawienia czyli: zmieniony ekran powitalny, wizualizacja czujników, stan naładowania aku również pozostały. Jedynie nie pokazuje ustawieĂą klimatyzacji i ogrzewania na ekranie. Muszę jeszcze poszukać na forum, może teraz to kwestia zaktualizowania MMI do wersji nowszej??
Chyba że ktoś ma jakieś sugestie jak to ogarnąć 

Na pewno wgram sobie nowszą wersję. Problem polega na tym, że po zreanimowaniu MMI nie pokauje mi klimatronika na dużym wyświetlaczu- normalnie ogrzewanie, klima, zmiana nadmuchów oczywiście działa. Czy myślicie, że będzie git po wgraniu nowszej wersji MMI np 5570?
EDIT:
Już wszystko działa jak należy. Dziś rano po odpaleniu fury wszystko wróciło samo do normy, nie musiałem nic robic i już pokazuje mi ogrzewanie na dużym wyświetlaczu.
EDIT:
Już wszystko działa jak należy. Dziś rano po odpaleniu fury wszystko wróciło samo do normy, nie musiałem nic robic i już pokazuje mi ogrzewanie na dużym wyświetlaczu.

Pafnucy, Witam.Wczoraj troche grzebalem w zielonym menu i.
Wyświetla mi się BOOTLOADER Version 2.40 MMI (H-43) application update.
Cały czas mi się wyświetla ten napis na wyswietlaczu
po resetowaniu mmi dalej to samo, po odłączeniu aku na okres godz rowniez nie przynioslo efektu. Dzisiaj sylwester a ja zostalem uziemiony. Czy moze mi Pan jakos pomoc?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. Pafnucy,
Wyświetla mi się BOOTLOADER Version 2.40 MMI (H-43) application update.
Cały czas mi się wyświetla ten napis na wyswietlaczu
po resetowaniu mmi dalej to samo, po odłączeniu aku na okres godz rowniez nie przynioslo efektu. Dzisiaj sylwester a ja zostalem uziemiony. Czy moze mi Pan jakos pomoc?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. Pafnucy,
WASKO
To ze trzeba wyjac wszystkie ze zmieniarki to wiem. ale czy trzeba wypalic wsyzstkie plyty z mmi czy wtylko jedna wystarczy? masz linka do sciagniecia tych plyt?
[ Dodano: 2013-12-31, 12:27 ]
Witam ponownie. Może ktoś mi podać link do ściągnięcia tych płyt z aktualizacja do mmi? z gory dziekuje
[ Dodano: 2013-12-31, 12:27 ]
Witam ponownie. Może ktoś mi podać link do ściągnięcia tych płyt z aktualizacja do mmi? z gory dziekuje
WASKO