Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Oklejenie samochodu-zmiana koloru

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 25 sty 2012, 11:04

Kolego jak chcesz oklejać samemu to zainwestuj w produkty 3M, są najlepszej jakości i chyba "najłatwiej" się je nakłada. raz zamówiłem folię chrom chciałem się pobawić z lusterkami... folia do kosza, dzieĂą mycia lusterek...

Teraz się zastanawiam nad zmianą koloru auta na Białą perłe-carbon z pozostawieniem dachu, może maski w ORI kolorze lub black carbon.

Kod: Zaznacz cały

Koszt stylizacji tego auta w kolorze białym perłowym + dach czarny carbon wynosi 7 tys. zł. Ta sama stylizacja w czarnym carbonie lub w białej perle to koszt 6 tys. zł.

Podstawowe kolory (np. biały połysk/biały mat) to koszt 3,5 tys. zł + dopłata za dach w carbonie 600 zł.

CarFashion
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: CarFashion » 29 sty 2012, 20:36

Osobiście bardziej mi się podobają matowe kolory w połączeniu z carbonem. Bardzo fajnie to wygląda ;)
usunięto - regulamin by.krzysztofput

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 15 maja 2012, 17:44

słuchajcie a czy orientuje się ktoś jak te folie trzymają się plastiku?? pytam bo zastanawiam się nad walnięciem plastików na silniku a dużo ich nie mam białym carbonem ( choć nie jestem pewien co do koloru ).
Robert Ferrari czeka

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 15 maja 2012, 18:08

Jeżeli plastik jest całkiem gładki to będzie trzymać, jak jest chropowaty to słabo się trzyma.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 15 maja 2012, 22:48

no a co z temperaturą? czy przez to + tłuste opary nie odpadnie?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 15 maja 2012, 23:12

n ei mam pojęcia, w każdym razie jak jest folia ciepła to się łatwiej ją odkleja niż na zimno bo klej się robi miękki. więc chyba trzeba by próbe zrobić.

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 16 maja 2012, 16:08

jak okleję lusterka i zostanie mi trochę folii to spróbuję okleić jakiś tam kawałek tej osłony.
Robert Ferrari czeka

igorw

Post autor: igorw » 18 maja 2012, 09:25

Lukash, zdejmujesz obudowę lusterek do klejenia? Własnie przymierzam się do oklejenia carbonem paru elementów - maski zona nie pozwoliła :(

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 18 maja 2012, 10:18

właśnie się zastanawiam czy je zdjąć czy może zrobić to na aucie. chcę to zrobić dobrze by folia była wszędzie czyli po złożeniu lusterek nigdzie nie wystawał ori lakier.

moja żona nie posiada suszarki do włosów i wpierw spróbuję na małym lusterku po zdjęciu z auta. ale to w poniedziałek bo mam wolne i pogoda ma być zacna.
Robert Ferrari czeka

igorw

Post autor: igorw » 18 maja 2012, 11:26

Lukash pisze:moja żona nie posiada suszarki do włosów
<szok> <szok> <szok> ;)
żeby naprawdę porządnie okleić to zdejmę, mam nadzieję że nie połamię szkła :( ale to po wypłacie - cienki miesiąc <zalamka>
Oglądałem całe Allegro pod kątem folii - zdecydowałem sie na firmę Oracal - wprawdzie tylko na oko ale lepsza niz 3m.
Swego czasu były obudowy do kupienia na Allegro właśnie z tą folią ale za 250 zł i uznałem że to za drogo.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 18 maja 2012, 18:26

Powiem wam że lusterko jest najcięższym elementem do oklejenia :)

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 20 maja 2012, 08:58

biernik pisze:Powiem wam że lusterko jest najcięższym elementem do oklejenia :)
dlatego ubolewam że moja suszarki nie posiada bo wtedy se podgrzewasz i naciągasz bardziej tę folię. no nic. jakoś se poradzę. wpierw spróbuję na zdjętym a potem ewentualnie na założonym gdyby poszło coś nie tak. na szczęście folii mam sporo bo rolka ma 100x50.

muszę poćwiczyć na jakimś maluchu oklejanie auta to może kiedyś zaryzykuję i sam se okleję furmankę.
Robert Ferrari czeka

igorw

Post autor: igorw » 20 maja 2012, 16:13

Lukash, jaką masz folię?

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 21 maja 2012, 12:41

igorw pisze:Lukash, jaką masz folię?
jeżeli chodzi Ci o kolor to srebrny mat firmy Oracal. nie wiem czy to dobra czy zła firma. nie słyszałem o niej nigdy. ale przyznam szczerze że im więcej oglądam filmików o zmianie koloru poprzez oklejanie to tym bardziej mi się chce to zrobić, w sensie że trzasnąć całe auto. ta cała procedura nie wygląda na jakąś specjalnie skomplikowaną.

musiał bym napisać do B3 studio z pytaniem ile folii potrzeba na taką C5. bo 3000 zł za usługę to dużo za dużo a koszt folii to pewnie z 1000 zł max.

jak moja żona odda mi dziś moją NiuĂąkę to od razu lecę po obudowy lusterek.
Robert Ferrari czeka

igorw

Post autor: igorw » 21 maja 2012, 13:01

Lukash, ja zdecydowałem sie na czarny Carbon tez Oracal, ale po obejrzeniu setki zdjęć odpuściłem sobie oklejenie maski. Zrobię lusterka, tunel srodkowy, może zegary, listwy (bo są bardzo porysowane <nerwus> ), może zewnętrzne osłony słupków srodkowych i pokrywę wlewu paliwa. Jak mi zostanie folii to zobaczę jak będą wyglądać klamki zewnętrzne ale to może być przesada. Widziałem felgi zrobione na Carbon ale nie folią tylko hydrografiką po ok 200 zł/szt.
Planuję przyciemnić szyby, tylne lampy i kierunki boczne. Choruję na blendę nad szybę tylną ale to już niekoniecznie.
Jakbym miał robić całe auto zrobiłbym w folii która mieni się kolorami zależnie od patrzenia <luzik> ale z drugiej strony chyba przesada z limuzyny zrobić cyrk, co innego jakiś sportowy wózek. Oprócz kasy przed oklejeniem powstrzymało mnie odchodzenie lakieru z folią po kilku latach. Jak zrobisz wrzuć fotki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl