ale to jest tylko plastik. Nie jest to lakierowane. Góra tego zderzka tak, bo jest czarna, ale to jest goły plastik.yukon pisze:zaprawka i reszta papierkiem do spolerowania. plastx jest do tworzyw, nie do lakieru.
[All] Kosmetyka, pielęgnacja, zabezpieczenie...
-
Fontesen
-
Fontesen
Pokolei.
Linia czerwona - to ma zostaćw takim kolorze (czyt. normalnym) tak jak jest i na tej listwie jest w/w defekt zaznaczaony linią niebieską.
Linia żółta, to te same tworzywo co niby ten dyfuzor i nie jest to w żaden sposób pomalowane.
To co jest na żółto, nie jest lakierowane. Jest to plastik (ABS chyba) tak jak w każdek A6 przed liftem.
Chodzi mi o to \. czy w/w rysy, można potraktować papierkiem o odpowiednich granulacjach, i później przejechać np plastx megsa, żeby to wypolerować??![Obrazek]()
Linia czerwona - to ma zostaćw takim kolorze (czyt. normalnym) tak jak jest i na tej listwie jest w/w defekt zaznaczaony linią niebieską.
Linia żółta, to te same tworzywo co niby ten dyfuzor i nie jest to w żaden sposób pomalowane.
To co jest na żółto, nie jest lakierowane. Jest to plastik (ABS chyba) tak jak w każdek A6 przed liftem.
Chodzi mi o to \. czy w/w rysy, można potraktować papierkiem o odpowiednich granulacjach, i później przejechać np plastx megsa, żeby to wypolerować??

- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
--RaDeK--, nie, nie można.
ps. albo pokazałeś nam zdjęcia innego auta albo tak dziwnie to wyglądało...
ps. albo pokazałeś nam zdjęcia innego auta albo tak dziwnie to wyglądało...
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
-
3.0 BMK 224KM
witam koledzy,cos tam troszke poszuralem i chcialem pokazac efekt z tym,ze jednak kolega yukon mial racje przyznaje sie bez bicia,ze trzeba przejechac tym tar&glue removerem,bo zostaje co nie co na lakierze i mimo,ze tego nie widac to czuc pod reka
nie moglem niestety nigdzie tutaj kupic i sobie odpuscilem.narazie wiec tak musi zostac,a jak pojade na urlop to maszyna polerska i ogien <lol>troche malo slonca bylo do fotek ale chyba jednak nie wyglada najgorzej,co panowie? pozdro
![Obrazek]()

-
Fontesen
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

tomcio77, foty słabe, ale i tak już widać efekty..ładnie!
co do tar removera, to Panowie po raz kolejny powtarzam: chcę dla was jak najlepiej i niestety pewnych kroków nie da się pominąć.
co do tar removera, to Panowie po raz kolejny powtarzam: chcę dla was jak najlepiej i niestety pewnych kroków nie da się pominąć.
-
3.0 BMK 224KM
-
3.0 BMK 224KM
ten jest ok,sam go stosuje-http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=486
yukon, myjkę Nilfisk c120 kupiłem i przetestowałem na pianie z Castoramy, bo akurat nic innego już nie mogłem kupić. Burzy nie robiła ta piana. Kupiłem dzisiaj Tenzi Alux 1l (bo felgi w strasznym stanie) i mam pytanie czy jest sens kupowania dodatkowo VALETPRO BLUE GEL WHEEL, czy po prostu jak doczyszczę je Aluxem i zabezpieczę to później już normalne mycie wystarczy?? A także pianę do sprawdzenia Tenzi Super Green Specjal. Zobaczymy jaka będzie różnica w jakości piany.
Zastanawiam się nad zakupem, oczywiście po przestudiowaniu całego tematu:
1. mycie wstępne - Tenzi Super Green Specjal - jest, zobaczymy jak działa
2. glinkowanie - VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G
3. mycie po glinkowaniu - tutaj prośba o podpowiedź w rozsądnej cenie
4. osuszanie - SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER 90X60CM 2szt.
5. cleaner - R222 PAINTWORK CLEANSER 350 ML
6. odżywka - POORBOY'S WHITE DIAMOND "WET LOOK"
7. wosk - Finish Kare 1000P Hi-Temp Paste Wax 429 ML
8. akcesoria - MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD 2 PACK 2szt.
Jak byś mógł podpowiedzieć co jeszcze potrzebuję oprócz wybranych pozycji, zaznaczam, że korektę mechaniczną omijam. Chodzi o dokładne wymycie i zabezpieczenie autka. Czy tym woskiem mogę zabezpieczyć też felgi?? Co na szyby i czym doczyścić relingi i listwy ala chrom? A może na początek coś AIO zamiast pozycji 5,6,7, bo rachunek robi się coraz mniej ciekawy jak się chce wszystko na raz kupić?
Jak byś mógł podpowiedzieć co jeszcze potrzebuję oprócz wybranych pozycji, zaznaczam, że korektę mechaniczną omijam. Chodzi o dokładne wymycie i zabezpieczenie autka. Czy tym woskiem mogę zabezpieczyć też felgi?? Co na szyby i czym doczyścić relingi i listwy ala chrom? A może na początek coś AIO zamiast pozycji 5,6,7, bo rachunek robi się coraz mniej ciekawy jak się chce wszystko na raz kupić?
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

piana wychodzi mega, ale z normalną pianownicą. Alux wystarczy, potem szampon lub np. Bilberry do codziennej pielegnacji. piany nie znam.cebza1983 pisze:yukon, myjkę Nilfisk c120 kupiłem i przetestowałem na pianie z Castoramy, bo akurat nic innego już nie mogłem kupić. Burzy nie robiła ta piana. Kupiłem dzisiaj Tenzi Alux 1l (bo felgi w strasznym stanie) i mam pytanie czy jest sens kupowania dodatkowo VALETPRO BLUE GEL WHEEL, czy po prostu jak doczyszczę je Aluxem i zabezpieczę to później już normalne mycie wystarczy?? A także pianę do sprawdzenia Tenzi Super Green Specjal. Zobaczymy jaka będzie różnica w jakości piany.
glinka ok. szampon VP Poseidon. ręcznik ok. cleaner ok. glaze ok. wosk ok. może być też coli. aplikatory lepiej taĂąsze zamienniki.
co jeszcze hmm....bardzo wiele. dwa wiadra. tar&glue remover. dobra rękawica. ze dwa ręczniki. pędzelki. aplikatory i fibry itd.
FK na felgi ok. do mycia szyb cleaner od megsa. na zabezpieczenie 4nano premium vision.
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

pianownica pa z allegro. z pseudo chromowymi listwami w audi ręcznie nic nie zrobisz.