Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ TIP+Q] Szarpnięcie na wstecznym biegu,,R''

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
EWCIA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Szarpnięcie na wstecznym biegu,,R''

Post autor: EWCIA » 16 maja 2012, 21:06

Witam mam problem z moim autkiem 2,5TDI , 180km, tiptronic.Auto po wrzuceniu biegu wstecznego szarpie i kawałek tylko cofnie i to tylko na wolnych obrotach,bo jak dodam gazu to od razu się zatrzymuję i muszę jeszcze raz wbijać bieg. Także problem mam z tym ,ze rano jak autem ruszam auto nie ma siły jechać. Pedał gazu wciśnięty jest do koĂąca, a auto ledwie co jedzie, dopiero po jakimś czasie wraca mu moc, niekiedy tez ma tak na rozgrzanym silniku.Oczywiście co mechanik,to inna diagnoza,jeden mówi,że to sterownik skrzyni, ale nawet nie podpinał pod kompa tylko po prostu stwierdził,a drugi chciał po prostu wymienić olej.Spuszczali olej i nie ma w nim opiłków.A jeśli chodzi o moc auta czy może to być wina przepływomierza???. Miał może ktoś podobny problem ze swoim autem?, jeśli tak proszę piszcie,
czadzik

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 16 maja 2012, 21:33

Dużo rzeczy może być nie tak, ale najczęściej to oznaki pompy, może siada już. Nie koniecznie skrzynia.
Bez vaga nic się nie dowiesz.

EWCIA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

re

Post autor: EWCIA » 17 maja 2012, 08:29

Nie sądzę żeby to była pompa ,była wymieniana niespełna rok temu,poza tym jak mi siadła auto miało zupełnie inne objawy.Rozładowywała mi wtedy akumulator i myślałam,że to on wtedy siedzi,a okazało się ,że właśnie pompa. A tu wydaje mi się,że ewidentnie coś się dzieje ze skrzynią,tylko wiem,że nie jest to wina oleju ani nie siadł mi wsteczny,bo nie ma w misce opiłków,tylko czy to tylko ten moduł sterujący.Kurde szczerze co wyjadę od mechanika to jeszcze bardziej głupieję,i wydaje mi się,że oni albo mówią to co chcę usłyszeć,albo wciskają kit od razu,że wymiana skrzyni aby tylko na kasę naciągnąć.Jakaś masakra
czadzik

EWCIA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: EWCIA » 17 maja 2012, 10:27

Kurde właśnie chodzi o to,że też chcę sprzedać to auto, bo to ,,najdroższa skarbonka'' w moim życiu.Tyle kasy już w niego wpakowałam,że się w głowie nie mieści, a ono dalej nie jeździ tak jak powinno. Tyle ,że nie chciałabym pakować w nie znowu nie wiadomo ile pieniędzy, nie kalkuluje mi się naprawa lub wymiana skrzyni ,bo koszta są niesamowite.A,żebym miała pewność,że to ten zasrany sterownik to te 1500zł, jeszcze jakoś przeżyję.A co do tego sprzęgła to wczoraj sprawdzali i niby jest ok. Normalnie ciemna magia. Pod kompem też nie pokazuję błędów,może rzeczywiście trzeba pod skrzynię podpiąć.
czadzik

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl