[ ALT 2.0 131 KM] Problem z rozrządem
[ ALT 2.0 131 KM] Problem z rozrządem
Po podpięciu komputera do samochodu wyskoczył mi błąd "złe przestawienie wałka rozrządu rząd 1 " mógłby mi ktos napisać co w tej sytuacji mogę zrobić ? czy jest to groźne dla silnika? 

rano gdy zapalam silnik za każdym razem słychać jakąś dziwną prace silnika przez jakies 10 sekund pózniej ucichnie i pracuje normalnie , właściwie to nie wiem jak powinien pracować silnik 2.0 bo nie miałem nigdy doczynienia z tym motorem, rozrząd był wymieniany jakiś rok temu przez poprzedniego właściciela
sądzisz ze wystarczy dobre ustawienie popychaczy i wszystko będzie ok ? nic sie nie stanie jak tak jezdziłem ? czasem mam wrażenie ze samochód przy przyśpieszniu chodzi delikatnie jak diesel
a jakie mogą być jeszcze objawy ?
[ Dodano: 2012-05-16, 18:56 ]
Vaga podpinałem z ciekawości chciałem zobaczy jakie są błędy w moim wozidełku

[ Dodano: 2012-05-16, 18:56 ]
Vaga podpinałem z ciekawości chciałem zobaczy jakie są błędy w moim wozidełku
- Cris9222
- Forum Audi A6 / A7
co do
co do
przy zwiększaniu prędkości obrotowej silnika,a przy zmniejszaniu wraca do pozycji startowej..
myślę, że ewidentnie regulator zaczyna dawać o sobie znać. Może łaĂącuch jest zbyt wyciągnięty..
Jaki przebieg ma auto?
popychacze są hydrauliczne, gdy silnik długi czas stoi nieodpalany, olej spływa z nich, po czym po odpaleniu zanim dotrze do nich olej wydobywa się charakterystyczny stukot (powiększony luz zaworowy). One same się regulują.Elber pisze:sądzisz ze wystarczy dobre ustawienie popychaczy i wszystko będzie ok
co do
regulator zmiennych faz rozrządu, cofa lub wałek ssący względem wydechowego..Elber pisze:czasem mam wrażenie ze samochód przy przyśpieszniu chodzi delikatnie jak diesel
przy zwiększaniu prędkości obrotowej silnika,a przy zmniejszaniu wraca do pozycji startowej..
myślę, że ewidentnie regulator zaczyna dawać o sobie znać. Może łaĂącuch jest zbyt wyciągnięty..
Jaki przebieg ma auto?
Pomogłem? -> naciśnij 'Pomógł'