Witam.
Mam mały problem. Jestem pow wymianie silnika na BDG(udało mie się przez przypadek dorwać w dobrej cenie) Oczywiście tylko słupek. Reszta z mojego AFB. Wszystko w miarę poszło (3 dni roboty samemu) i odpalony.
Problem polega na tym że nawet podczas obracania wału ręcznie na prawej głowicy słychać jak gdzieś ucieka ciśnienie na którymś cylindrze(robi psssss.) Nie wydaje mi sie by to była uszczelka bo słychac tylko jeden cylinder.
Silnik stał ponad rok. Może musi się "rozruszać'
Tak myślę czy to nie czasem z pod wtryskiwacza? Założyłem stare podkładki. Z tego co wiem powinienem założyć nowe.Tylko wydaje mi sie że ten dzwiek dochodzi gdzieś z boku(okolice kolektora wydechowego) ale może poprostu tak sie niesie. Jutro odbieram nowe podkładki dla pewności wymienie
[ BDG 2.5 169 KM] Cykanie- syczenie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krystian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tak teraz dopiero sprawdzałem że to do ciebie pisałem
Zakręciłem sie troche.
Odezwę się w sobotę czy coś dały te uszczelki.
Pozdr
[ Dodano: 2012-05-13, 20:31 ]
Znalazłem przyczyne "cykania"
Wstyd się przyznać ale przy montażu wtrysku jednego nie dokręciłem i uciekała kompresja. I tak wymieniłem dla pewności wszystkie podkładki. Teraz silnik ładnie mruczy-faktycznie słychać różnice w pracy między starym a nowym typem rozrządu. Pracuje bardziej "miękko".
Oby mnie nie zawiódł i pojeździł trochę

Zakręciłem sie troche.
Odezwę się w sobotę czy coś dały te uszczelki.
Pozdr
[ Dodano: 2012-05-13, 20:31 ]
Znalazłem przyczyne "cykania"

Wstyd się przyznać ale przy montażu wtrysku jednego nie dokręciłem i uciekała kompresja. I tak wymieniłem dla pewności wszystkie podkładki. Teraz silnik ładnie mruczy-faktycznie słychać różnice w pracy między starym a nowym typem rozrządu. Pracuje bardziej "miękko".
Oby mnie nie zawiódł i pojeździł trochę