Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] ZATRZASNIETA KLAPA BAGAZNIKA !!!!!!!! POMOCY !!!!!!

Nadwozie
ODPOWIEDZ
CINKIDWA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] ZATRZASNIETA KLAPA BAGAZNIKA !!!!!!!! POMOCY !!!!!!

Post autor: CINKIDWA » 08 maja 2012, 20:42

WITAM! JESTEM TU NOWY WIEC NIE BARDZO KUMAM WSZYSTKO !!!!!!! SORKI ZA TO !!!!!!
MAM PROBLEM Z KLAPA BAGAZNIKA !!!!!!!!!!!!!!! NIE MOGE JEJ OTWORZYC !! ZATRZASNELA SIE JAKOS !!! PORBOWALEM Z PILOTA I Z KLUCZYKA I NIC !!!! NIESTETY AUTKO JEST ZABUDOWANE BLACHA I NIE MOZNA SIE DOSTAC DO SRODKA POPRZEZ DEMONTAZ SIEDZEN !!! POMOCY !!!!!!!!!! MAM WAZNE RZECZY W BAGAZNIKU !!!!!!! CO ROBIC ???????

relocate
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: ZATRZASNIETA KLAPA BAGAZNIKA !!!!!!!! POMOCY !!!!!!

Post autor: relocate » 09 maja 2012, 15:58

CINKIDWA pisze:WITAM! JESTEM TU NOWY WIEC NIE BARDZO KUMAM WSZYSTKO !!!!!!! SORKI ZA TO !!!!!!
MAM PROBLEM Z KLAPA BAGAZNIKA !!!!!!!!!!!!!!! NIE MOGE JEJ OTWORZYC !! ZATRZASNELA SIE JAKOS !!! PORBOWALEM Z PILOTA I Z KLUCZYKA I NIC !!!! NIESTETY AUTKO JEST ZABUDOWANE BLACHA I NIE MOZNA SIE DOSTAC DO SRODKA POPRZEZ DEMONTAZ SIEDZEN !!! POMOCY !!!!!!!!!! MAM WAZNE RZECZY W BAGAZNIKU !!!!!!! CO ROBIC ???????

Witam :) Nie pisz kolego duzymi literami bo jak ''czytales pewnie regulamin forum klubu '' oznacza to tzw podniesienie glosu :) Tak na przyszlosc :)Wracajac do problemu to mi sie raz tak stało . Wiec poskładalem tylnie siedzenia i sie wgramoliłem do bagaznika (mam 190 cm wzrostu wiec to nie bylo proste hehe) , odkrecilem to co trzeba bylo odkrecic czyli dwa wkrety na dole z prawej i lewej strony i 3 wkrety w miejscu trójkąta ... Po czym delikatnie i z wyczuciem zdemontowalem element przez wyciagniecie z zatrzaskow trzymajacych ta obudowe klapy bagaznika.. tam wystarczy ruszyć taką ''łapę'' bo zapewne odchyliła sie do tylu zamiast w pozycji prostej otwierac i zamykac z centralnego zamka. musisz to sprawdzic wielkrotnie co jest przyczyna jak juz uda Ci sie dostac w normalny sposob do mechanizmu otwierania:) .Powodzenia , jakby cos to pytaj :) Ja musialem sobie dorobic po swojemu element łączący całość czyli taki łacznik od palca siłownika do mechanizmu zamykania :)Ale to tak nawiasem pisząc :)

relocate
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: relocate » 09 maja 2012, 16:29

Witia pisze:relocate,zdaje się że nie doczytałeś do koĂąca. Kolega CINKIDWA, ma sedana z nieskładaną kanapą :
CINKIDWA pisze: NIESTETY AUTKO JEST ZABUDOWANE BLACHA I NIE MOZNA SIE DOSTAC DO SRODKA POPRZEZ DEMONTAZ SIEDZEN

Fatktycznie :( Jestem po nocce w pracy wiec ... mozna wybaczyć...

Awatar użytkownika
dio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: dio » 09 maja 2012, 19:25

Napisz coś więcej. Czy słychać zamek od centralnego albo jak próbujesz otwierać z pilota czy coś słychać? Wkładka się kręci?

KissEK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KissEK » 09 maja 2012, 21:13

wiem że jak bratu zatrzasneła się klapa w passacie sedanie to probowalismy otworzyć aż w koĂącu pomajstrowałem i poruszałem przyciskiem z zewnątrz do otwierania klap i się normalnie otwarło, wyglądało to tak jakby się ten przycisk zawiesił czy coś Oo może popróbuj tą drogą ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja