ale ta różnica to przy 10 czy 20 litrach bo to zmienia postać rzeczy.. podawaj zawsze w procentach.. ma być koło 20% więcej na lpg.. wtedy jest ok. Powiedz jeszcze czy masz różnicę w wartościach na fis przy jeździe w takich samych warunkach na PB a LPG..feeble3 pisze:różnica w spalaniu dochodzi do 2,5-3L/100Km
[ C5+LPG] WTRYSKIWACZE HANA 2000
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Chodzi o średnie spalanie ewentualnie ta sama prędkość jazdy z takim samym obciążeniem jak jest różnica między PB a LPG to źle.. gdy pokazuję więcej w czasie jazdy na LPG to jest ubogo korekty na plus jak mniej to jest bogato i korekty na minus.. jak fis się pokrywa ze spalaniem na PB tak jak u mnie to gazu ma spalić koło 20% więcej niż wartość na nim.. teraz chyba rozumiesz.. skasuj fis po każdym tankowaniu ja tak robię i zawsze spalanie gazu mam ok 20% większe..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7
Montaż HANA
Witam
Podepnę się pod temat ponieważ mam pewne spostrzeżenia co do montażu wtrysków HANA.
Zmieniłem niedawno instalację gazową,dobry gazownik z moich okolic , mam teraz STAGA 300+ z wtryskami HANA czerwonymi.Mam pytanie co do sposobu ich montażu ponieważ nie mieści mi się teraz osłona na silnik.Dołączam foto do oceny i prosiłbym jeśli to możliwe żeby któryś z forumowiczów posiadający HANA pokazał mi jak to jest rozwiązane u niego .
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Z góry dzięki Pozdrawiam
Podepnę się pod temat ponieważ mam pewne spostrzeżenia co do montażu wtrysków HANA.
Zmieniłem niedawno instalację gazową,dobry gazownik z moich okolic , mam teraz STAGA 300+ z wtryskami HANA czerwonymi.Mam pytanie co do sposobu ich montażu ponieważ nie mieści mi się teraz osłona na silnik.Dołączam foto do oceny i prosiłbym jeśli to możliwe żeby któryś z forumowiczów posiadający HANA pokazał mi jak to jest rozwiązane u niego .
Z góry dzięki Pozdrawiam
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
Nie, ale pytałeś o osłonęWawryn pisze:Czy to w czymś przeszkadza oprócz osłony?

Nie wiem czy reduktor Tomasetto Artic da radę. Ja założyłem AC R01 i H2000 green, więcej o tym zestawie będę mógł coś powiedzieć za parę tys. km.
arkadiuso, w V6 jest trochę inny kolektor ssący i nie da rady upchnąć hanek, tak jak u Ciebie.
i o to właśnie chodzi, przecież gaz zakładałeś w warsztacie, a oni wiedzą co robią. w koĂącu jak coś będzie nie tak to będą to musieli naprawić\poprawić by jeździło dobrze 
ja wymieniałem sam graty pod maską, bo poprzednie skoĂączyły już swój żywot
radości z jazdy i więcej $ w portfelu podczas tankowania

ja wymieniałem sam graty pod maską, bo poprzednie skoĂączyły już swój żywot

radości z jazdy i więcej $ w portfelu podczas tankowania

przecież mnożnik 0.8 w niczym nie przeszkadza. ja skręciłem ciśnienie na 0.93 bara i na razie tak jeżdżę (mnożnik w okolicy 1.0). zrzutkę mogę Ci podesłać w weekend, bo mam na laptopie, a nie mam go przy sobie...
na razie przy max bucie ciśnienie pada o 0.2, zobaczę jak będzie się zachowywał AC R01 po większym przebiegu.
na razie przy max bucie ciśnienie pada o 0.2, zobaczę jak będzie się zachowywał AC R01 po większym przebiegu.