[All] Kosmetyka, pielęgnacja, zabezpieczenie...
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
tomcio77, tylko Ci się wydaje, że nie ma takich zabrudzeĂą. Nie ma co oszczędzać albo inwestujesz w porządny zestaw i masz lux autko albo zostaĂą przy tempo
Mały zestaw za 1000zł dla użytkownika tego forum nie powinno być problemem.
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
-
3.0 BMK 224KM
no pewnie zaraz mi napiszesz,ze maszynke polerska tez mam kupic
nie no bez stresu kolego yukon,moje autko nie musi byc glancowane co kilka dni.chodzi mi o to zeby wygladalo przyzwoicie i bylo czyste,a nie namaszczane olejkami,balsamami itd i nie chodzi mi o kase,uwierz...przekonales mnie do do tego tara i glua wiec go kupie do glinki tez mnie przekonales,wiec tez ja kupie,pozniej zapodam deepa oraz nxt i na tym koniec i kropka
<okok>pozdro
ps.nie powiedziales mi jak mam uzywac tej gliny?
ps.nie powiedziales mi jak mam uzywac tej gliny?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012, 22:14 przez 3.0 BMK 224KM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
0x4B25A
tomcio77, myślę, że to info powinno być wystarczające
http://www.tipy.pl/artykul_6493,jak-i-p ... ochod.html
P.S. Daj potem znać, jak Ci poszło z tymi środkami i jaki efekt

P.S. Daj potem znać, jak Ci poszło z tymi środkami i jaki efekt
-
3.0 BMK 224KM
tak próbowalemyukon pisze:tensknis, próbowałeś? Jeżeli dajesz rady to oparte przynajmniej na swoim doświadczeniu![]()
tomcio77, Przed glinką użyj tar&glue remover. 30g wystarczy, ale na pierwszy raz możesz sobie odciąć 1/4 czyli 50g.
powinnes czytac ze zrozumieniem
obejzyj:
no i ja będę działał w stronę detailingu z tym że u mnie chodzi też o polerowanie mechaniczne.
wpierw muszę tylko se wszystko skompletować.
1. z całą pewnością na początek pójdzie zestaw MEGUIARS QUIK CLAY i nie wiem czy wcześniej nie zastosować TAR AND GLUE REMOVER znalazłem od ValetPro ( tylko nie wiem jak się go stosuje )
2. polerowanie. i tu mam dylemat jakiej czy jakich past i gąbek użyć. lakier mojej lalki ma już parę ładnych lat i jest dosyć mocno wyeksploatowany. doradźcie coś a będę bardzo wdzięczny.
3. woskowanie. i tu myślałem by użyć tego wosku, lecz muszę poczekać aż sprzedający wystawi go ponownie
![Obrazek]()
czy po woskowaniu jeszcze coś powinienem zrobić
ale proszę o radę odnośnie gąbek i past polerskich.
wpierw muszę tylko se wszystko skompletować.
1. z całą pewnością na początek pójdzie zestaw MEGUIARS QUIK CLAY i nie wiem czy wcześniej nie zastosować TAR AND GLUE REMOVER znalazłem od ValetPro ( tylko nie wiem jak się go stosuje )
2. polerowanie. i tu mam dylemat jakiej czy jakich past i gąbek użyć. lakier mojej lalki ma już parę ładnych lat i jest dosyć mocno wyeksploatowany. doradźcie coś a będę bardzo wdzięczny.
3. woskowanie. i tu myślałem by użyć tego wosku, lecz muszę poczekać aż sprzedający wystawi go ponownie

czy po woskowaniu jeszcze coś powinienem zrobić
ale proszę o radę odnośnie gąbek i past polerskich.
Robert Ferrari czeka
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Lukash,
1. glinka lepiej od VP, tar może być VP, ale też np. Mac, Nielsen.
2. Pasty Menzerna lub 3M, pady ABW, Flexipads itp.
3. są lepsze pozycje, ale może być.
co do czynności to jest ich dużo więcej. Proponuję lekturę forum www.kosmetykaaut.pl
1. glinka lepiej od VP, tar może być VP, ale też np. Mac, Nielsen.
2. Pasty Menzerna lub 3M, pady ABW, Flexipads itp.
3. są lepsze pozycje, ale może być.
co do czynności to jest ich dużo więcej. Proponuję lekturę forum www.kosmetykaaut.pl
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
a więc tak.
mam w zamówieniu:
1. VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER 500ML
2. Bilt Hamber AUTO CLAY SOFT 200g <--- chwilowy brak w magazynie VP więc jak się pojawi nim złożę zamówienie to zmienię na VP
3. MENZERNA ZESTAW PREMIUM - 3X250ML + PADY 3-PACK
4. Collinite no. 476 Super Doublecoat Auto Wax 266ml
mam w zamówieniu:
1. VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER 500ML
2. Bilt Hamber AUTO CLAY SOFT 200g <--- chwilowy brak w magazynie VP więc jak się pojawi nim złożę zamówienie to zmienię na VP
3. MENZERNA ZESTAW PREMIUM - 3X250ML + PADY 3-PACK
4. Collinite no. 476 Super Doublecoat Auto Wax 266ml
Robert Ferrari czeka
-
Fontesen
Ja już jestem po korekcie;)
chciałem tutaj dodaćjakieś zdjecia, ale znów coś mody pokombinowali i ni umiem 
generalnie z efektu jestem bardzo zadowolony. Auto uzyskało jeszcze większy blask, roboty było co nie miara, cholernie twardy lakier jak tu koledzy pisali wześniej. Z jednego tylko nie jestem zadowolony. Przód mam w masakrycznym stanie. Niestety niemieckie autostrady zrobiły wielkie kuku na mordce. Ogrom, ale to ogrom odprysków od kamieni. Czytałem na kosmetykaaut.pl że jeden kolega zrobił coś podobnego z audi a8 nakładając na maskę gąbką bazę zmieszanąz lakierem 1;2 i pojechał to futrem razem z FC+ (nie wiem co to jest, podejrzewam zę jakaśpasta, ale co to jest to nie mogłem znaleść) Będe musiał spróbować tego samego chyba. No i oczywiście przedni zderzak jest w takim samym stanie. Tragedia...
Ale ogółem baaaaardzo przyjemnie patrzy mi się teraz na autko:) Trzeba będzie kupićcoś jeszcze na owady i na szybę przednią;) Porobić delikatne zaprawki i będzie cacy:)
generalnie z efektu jestem bardzo zadowolony. Auto uzyskało jeszcze większy blask, roboty było co nie miara, cholernie twardy lakier jak tu koledzy pisali wześniej. Z jednego tylko nie jestem zadowolony. Przód mam w masakrycznym stanie. Niestety niemieckie autostrady zrobiły wielkie kuku na mordce. Ogrom, ale to ogrom odprysków od kamieni. Czytałem na kosmetykaaut.pl że jeden kolega zrobił coś podobnego z audi a8 nakładając na maskę gąbką bazę zmieszanąz lakierem 1;2 i pojechał to futrem razem z FC+ (nie wiem co to jest, podejrzewam zę jakaśpasta, ale co to jest to nie mogłem znaleść) Będe musiał spróbować tego samego chyba. No i oczywiście przedni zderzak jest w takim samym stanie. Tragedia...
Ale ogółem baaaaardzo przyjemnie patrzy mi się teraz na autko:) Trzeba będzie kupićcoś jeszcze na owady i na szybę przednią;) Porobić delikatne zaprawki i będzie cacy:)
-
Fontesen
Robiułem co mogłem:). Zostało kilka niedociagnięć, takich jak delikatnie przetarta lista drzwiowa kierowcy na rogu,( chciałem usunąć rysę, a zdarłem lakier, zawziałem sie za mocno:)) no i pasta powchodziła w jakieś tam szczeliny, i błąd zrobiłem, bo przed cleanerem, powinienem przejechać szpary APC i nie byłoby problemu. Jeszcze raz sorry za jakość zdjątek.0x4B25A pisze:Prezentuje się bardzo ładnie