[All] Kosmetyka, pielęgnacja, zabezpieczenie...
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
cebza1983, Jedynie kosmetyki Nielsen i Mac Series.
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
-
Fontesen
No u mnie korekty lakieru ciąg dalszy. już 3ci dzieĂą walczę. Fakt że nie cały czas bo praca itd. masakra. cięzko jak cholera. lakier twardy jak nie wiem co i usunąć jakaś rysę to naprawdę trzeba mieć trochę cierpliwosci. Ale jestem zadowolony. Zostało mi jeszcze przeleciec prawą stronę finischem i później mycie. następnie cleaner i wosk. Już sie doczekac nie mogę;) Już się świeci jak psu jaj**:D pozdrawam wszystkich detailingowców:) O efektach poinformuję i wkleję jakies foto poglądowe jak mi wyszło jak na pierwszy raz:)
Ja zato dzisiaj poszedlem w detailing i wypucowalem alusy swieca sie jak nowe
link do mojego tematu:
moja-czarnulka-nowy-makijaz-vt34511.htm#390468
link do mojego tematu:
moja-czarnulka-nowy-makijaz-vt34511.htm#390468
-
3.0 BMK 224KM
czesc chlopaki,tak czytam i czytam i sie napalilem zeby wyglancowac moja slicznotke,wiec stad moje pytanie,co bedzie lepszym wyborem z meguiarsa,ScratchX 2.0 i po tym NXT Generation Tech Wax 2.0 Paste,czy moze Deep Crystal Polish i pozniej NXT Generation Tech Wax 2.0 Paste.pytam,bo jestem laikiem i nie chce niepotrzebnie wydawac kasy.poradzcie panowie.pozdro
tomcio77, ScratchX 2.0 to jest srodek do usowania rys ,wiec jesli takowe rysy masz to jak najbardiej,Deep Crystal Polish jesli twoj lakier nie ma rys wystarczy i potem NXT paste jak najbardziej polecam sam tego uzywam ULTRA DEEP SHINE od autoglym tez stosuje nie bedziesz zalowal
Ostatnio zmieniony 04 maja 2012, 23:50 przez tensknis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
3.0 BMK 224KM
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

tomcio77, lepiej zastosować jakiś glaze + wax lub AIO.
-
3.0 BMK 224KM
-
3.0 BMK 224KM
dzieki panowie za info,yukon nie ma mnie w pl.bylem dzisiaj w sklepie i zakupilem to co wyzej napisalem.zrobilem tylko mala probe,bo troche lipna pogoda tu w nl i powiem,ze efekt jest oki
moze dokupie jeszcze ta glinke,bo to dosyc tania przyjemnosc tylko jak to aplikowac i ile mniej wiecej potrzeba na pierwszy raz chlopaki?pozdro
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

tensknis, próbowałeś? Jeżeli dajesz rady to oparte przynajmniej na swoim doświadczeniu
tomcio77, Przed glinką użyj tar&glue remover. 30g wystarczy, ale na pierwszy raz możesz sobie odciąć 1/4 czyli 50g.
tomcio77, Przed glinką użyj tar&glue remover. 30g wystarczy, ale na pierwszy raz możesz sobie odciąć 1/4 czyli 50g.
-
3.0 BMK 224KM
ten tar&glue to usuwa brudy typu klej,smola itd.?jesli tylko po to mam go uzyc to sobie odpuszcze,bo ostatnio az sie odciskow nabawilem jak szorowalem cala fure dookola pasta tempo
no,ale dalem rade i zadnych tego typu zanieczyszczen nie ma(przynajmniej takich widocznych golym okiem).yukon,a ta glinke to jak sie uzywa,bo rozumiem,ze to jakas kostka jest czy cus?