Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wiązka kabli od czujnika ciśnienia Klimatyzacji jak idzie ?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Kamil1988r
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wiązka kabli od czujnika ciśnienia Klimatyzacji jak idzie ?

Post autor: Kamil1988r » 28 kwie 2012, 16:29

Witam kolegów, rok temu płyn od chłodnicy zalał mi wiązkę kabli która idzie od czujnika ciśnienia klimatyzacji tego który znajduję się patrząc od przodu na chłodnice w jej prawym górnym rogu do właśnie nie wiadomo gdzie, walczyłem z tym problemem w zeszłe wakacje byłem u 3 mechaników każdy rozkładał ręce aż w koĂącu pewien młody Pan któremu chciało się rozkręcać zderzak znalazł problem i polutował parę kabelków i wszystko działało, ale po zimie problem powrócił :( widać że nie zrobił tego w miarę solidnie :(
Chce sam zająć się tym problemem i proszę o parę rad:
1. Czy by dostać się do danej wiązki wystarczy rozebrać zderzak.
2. Czy jest to ta sama wiązka co idzie do czujnika temperatury zewnętrznej (bo takie wiązki są bez problemu do kupienia)

Wiem że tą prace powinienem zlecić specjalistą ale mam ich po prostu dosyć, przy demontażu będzie mi pomagać mechanik, a wiązkę doprowadził by do stanu używalności zaznajomiony elektronik.

Proszę o wszystkie możliwe rady jak się do tej wiązki dostać, pozdrawiam

jasper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2000
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: jasper » 30 kwie 2012, 14:28

zdejmij zderzak. lewa strona samochodu to ta od kierowcy i patrząc od przodu twoja prawa to samochodu lewa. to już wiemy zdejmij zderzak inaczej się do niej nie dostaniesz. przez kratkę nie da rady bo przeszkadza belka kierownica powietrza no i IC. po zdjęciu zderzaka masz wiązki na wierzchu. po zimie mógł paść lut ewentualnie zaśniedzieć kostka, przy lutowaniu bierzesz i najpierw skręcasz przewody a potem lutujesz. zerknij co ci tam gość zrobił wstaw zdjęcie i zobaczymy z czym się borykasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja