Pozdrawiam
[ TIP] błąd komunikacji
-
PawelPerycz
- Forum Audi A6 / A7

[ TIP] błąd komunikacji
witam posiadam Audi C5 silnik 2.4 rok 98 i a w nim skrzynia tiptronic z którą nie mogę się kompletnie skomunikować za pomocą vaga czy macie może jakieś pomysły czego to może być wina. Co należy poprawić żeby pojawiła się komunikacja. Dodatkowo dorzucę jeszcze temacik. Jednego wieczora na nie rozgrzanym silniku przejechał może 2 kilometry może 3. Zachciało mi się sprawdzania czy potrafi zapiszczeć kołami. Zatrzymałem auto wcisnąłem pedał gazu do podłogi. Auto nie zrzuciło biegu na 2 dopiero jak odpuściłem gaz, i wpadło w bardzo duże wibracje. Po zgaszeniu silnika wszystko wróciło do normy jednak wydaje mi się że czasami da się odczuć jakieś wibracje. Znacie może problem 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
PawelPerycz
- Forum Audi A6 / A7

najłatwiej będzie chyba jak przedstawię link do sprzętu. http://www.midparts.com.pl/pl/p/Interfe ... Skoda/2152 i dodam że bez problemu łączyłem się z innymi podzespołami takimi jak silnik czy klimatyzacja. a nie mogę połączyć się ze skrzynią biegów. I pytanie czy tiptronic posiada komputer jak multitronic
Który to podobno najczęściej jest problemem szarpania skrzyni. Dzięki za pomoc.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
PawelPerycz
- Forum Audi A6 / A7

a czy komuś się zdarzyło że po naprawie owego komputera który prawdopodobnie nie łączy poprawiła się praca skrzyni. jak czytam o najczęstszych usterkach skrzyni to właśnie owy komputer oczywiście mowa tu o skrzyni multitronic. ?Nie wiem jak to się ma do tiptronic. Dodam że tiptronic pracuje bardzo dobrze u mnie. Jedynie pojawiły się szarpnięcia po wymianie oleju w skrzyni. wymieniłem na taki jaki podaje producent. Może powinienem był zmienić na jakiś gęstszy.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
No właśnie chyba ma się nijakPawelPerycz pisze:a czy komuś się zdarzyło że po naprawie owego komputera który prawdopodobnie nie łączy poprawiła się praca skrzyni. jak czytam o najczęstszych usterkach skrzyni to właśnie owy komputer oczywiście mowa tu o skrzyni multitronic. ?Nie wiem jak to się ma do tiptronic
Multi to multi a tip to zupelnie cos innego
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
PawelPerycz
- Forum Audi A6 / A7

ogólnie to wiem że to dwie różne skrzynie
ale zawsze można dopatrywać się pewnych analogii no tak czy inaczej połączenia ze skrzynią brak. Wiec muszę coś podziałać w tym zakresie. Nie wiem czy to wina okablowania czy jakiejś kostki czy padniętego modułu jakiegoś tak jak to miałem w przypadku abs'u. Padał moduł i połączenia nie było. Padł całkowicie oddałem do regeneracji i wszystko jest w jak najlepszym porządku.