[ ACK 2.8 193 KM] Dziwne gwizdanie
-
- Forum Audi A6 / A7
[ ACK 2.8 193 KM] Dziwne gwizdanie
Panowie u mnie jest taki problem,po czyszczeniu odmy wymiany tego najdłuższego kawałka odmy na przewód gumowy na1/2 cala wyczyszczeniu ezektora silnik dziwnie ,,gwiżdże" a konkretnie przy dodawaniu gazu słychać gwizd jakby zasysal lub wypuszczał powietrze a po zgaszeniu silnika też słychać bardziej wyrazne gwizdanie uchodzenie powietrza czy ktoś miał tak wcześniej dodam że po wyczyszczaniu ezektora sprawdzałem i powietrze przepuszcza w każdą stronę czy tak powinno być , ten gwizd dochodzi z miejsca gdzie jest przepustnica-ezektor tylko trudno go zlokalizować prosze o pomoc bo juz pomału denerwuje mnie to gwizdanie 

- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
witam. pewnie lewe powietrze ciągnie ściąg rurę idącą od filtra do prowadnicy powietrza przepustnicy tej plastikowej która jest przykręcona do przepustnicy zapal auto może zgasnąć za pierwszym razem jak już zapali zatkaj ręką tą prowadnicę i słuchaj gdzie będzie syczało i nasłuchuj gdzie ewentualnie ciągnie powietrze .pozdro
tylko quatrro
!

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
WymieĂą ezektor i po sprawie. Skoro napisałeś że puszcze w każdą stronę to już masz przyczynę. Ezektor nie puszcza powietrza w każdą stronę. 

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7