Witam,
Dzisiaj postanowiłem wymienic uszczelkę pod pokrywą zaworów i co się okazało po zdjęciu pokrywy? <szok> Szok!!! jedna dźwigienka zaworu leżała sobie w głowicy. Czy coś takiego zdarzyło się komuś? Generalnie po kilku próbach udało się ją wsadzić na swoje miejsce. Dodam tylko że wałki są w jak najbardziej dobrym stanie. Co się może dziać?
[ AKE 2.5 180 KM] Dźwigienka zaworu wypadła
[ AKE 2.5 180 KM] Dźwigienka zaworu wypadła
S6 C4 2,2T AAN było
A6 C5 2,5 TDI AKE jest
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
A6 C5 2,5 TDI AKE jest
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Dźwigienka zaworu wypadła
wszystko brzmi jak prowokacjalukas2542 pisze:Witam,
Dzisiaj postanowiłem wymienic uszczelkę pod pokrywą zaworów i co się okazało po zdjęciu pokrywy? <szok> Szok!!! jedna dźwigienka zaworu leżała sobie w głowicy. Czy coś takiego zdarzyło się komuś? Generalnie po kilku próbach udało się ją wsadzić na swoje miejsce. Dodam tylko że wałki są w jak najbardziej dobrym stanie. Co się może dziać?

lukas2542 wpisz w szukajce magiczne zdanie: 'wałki rozrządu' (model c5 silniki diesla). Gwarantuje fascynujaca lekture na conajmniej kilka dni. Po zapoznaniu sie (nawet pobieznym) nie bedzie watpliwosci, ze jezeli chcesz ocalic walki rozrzadu to wlasnie nadszedl czas na wymiane hydrauliki zaworowej...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
koledzy,
problem który Was dopadł, jest na tyle powszechny, ze dziwne byloby gdybyscie mieli wszystko bez zarzutu. Mozliwosci wyjscia z sytuacji jest bardzo wiele, niestety takie porzadne (aby faktycznie na dluzszy czas miec spokój) sa dosc kosztowne. Na poczatek proponuje zapoznac sie np:
-afb-25-150-km-maly-duzy-tluczacy-problem-vt44552.htm
zostaly tam omowione najbardziej popularne opcje.
W przypadku watpliwosci - prosze piszcie - na pewno cos podpowiemy.
problem który Was dopadł, jest na tyle powszechny, ze dziwne byloby gdybyscie mieli wszystko bez zarzutu. Mozliwosci wyjscia z sytuacji jest bardzo wiele, niestety takie porzadne (aby faktycznie na dluzszy czas miec spokój) sa dosc kosztowne. Na poczatek proponuje zapoznac sie np:
-afb-25-150-km-maly-duzy-tluczacy-problem-vt44552.htm
zostaly tam omowione najbardziej popularne opcje.
W przypadku watpliwosci - prosze piszcie - na pewno cos podpowiemy.