[ A6 C5 Allroad] Jak zakodowac pilot do centralnego zamka.
[ A6 C5 Allroad] Jak zakodowac pilot do centralnego zamka.
Cześć i czołem, mam problem, rozkodował mi się kluczyk i nie moge auta otworzyc pilotem.. Czy jest mozliwosc zakodowania go w domowym zaciszu ? Słyszałem ze da sie poprzez włożenie do stacyjki i cos nacisnac ale niewiem co.. i teraz pytanie do znawców ;D Jak to sie robi ? : ( Mam 1 kluczyk matke (scyzoryk) 2 kluczyki stałe i 1 kluczyk plastikowy ( do dorobienia )
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
Wkładasz do stacyjki kluczyk ten który normalnie działa, włączasz zapłon. Tym kluczykiem który chcesz zakodować zamykasz auto (drzwi kierowcy)i nie wyciągasz go z zamka. Nastepnie przyciskasz guzik otwarcia na pilocie tyle razy na której pozycji ma być on zakodowany (jak jest to kluczyk główny to raz jak zapasówka to dwa razy). Odczekujesz 5 sek. i naciskasz ten sam guzik jeszcze raz i auto powinno sie otworzyć. Wyciągasz kluczyk z zamka wyłączasz zapłon i gotowe.
AUDI ponad wszystko
-
- Forum Audi A6 / A7
pomocy rozkodował sie kluczyk
Mam taki sam problem jak już padł, ale u nas ten sposób nie działa, czy są jeszcze jakieś sposoby??
Problem bardziej chyba złożony bo mam tylko dwa kluczyki poza tym wczoraj jeszcze ledwo pilot zadziałał przy samych drzwiach i zamknął, dziś rano niestety ZONK, kupiłem nowe baterie wymieniłem i dalej nic. Znajomy mi otworzył auto jakimiś swoimi metodami, i auto z kluczyka normalnie odpala, ale za nic nie zamyka ani nie otwiera. Muszę jakoś to ogarnąć bo zamki mi nie działają i auto otwarte stoi, więc opcja z przekręcaniem kluczyka w zamku odpada jeśli chodzi o tę metodę zaprogramowania.
P.S. temat ogarnięty z jednym kluczykiem drugi się nie chce zaprogramować:( okazało się że wkładka zamka jako tako działa i po kilkakrotnych próbach kręcenia nią w kółko zamyka, ale drugi kluczyk nie chce się zakodować.
Problem bardziej chyba złożony bo mam tylko dwa kluczyki poza tym wczoraj jeszcze ledwo pilot zadziałał przy samych drzwiach i zamknął, dziś rano niestety ZONK, kupiłem nowe baterie wymieniłem i dalej nic. Znajomy mi otworzył auto jakimiś swoimi metodami, i auto z kluczyka normalnie odpala, ale za nic nie zamyka ani nie otwiera. Muszę jakoś to ogarnąć bo zamki mi nie działają i auto otwarte stoi, więc opcja z przekręcaniem kluczyka w zamku odpada jeśli chodzi o tę metodę zaprogramowania.
P.S. temat ogarnięty z jednym kluczykiem drugi się nie chce zaprogramować:( okazało się że wkładka zamka jako tako działa i po kilkakrotnych próbach kręcenia nią w kółko zamyka, ale drugi kluczyk nie chce się zakodować.
Ride Or Die
Może podepnę się pod temat, jest jakiś sposób aby zakodować pilota posiadając tylko jeden kluczyk (scyzoryk).
Kupiłem niestety auto z jednym kluczykiem i niestety ale padły baterie zaraz na drugi dzieĂą po zakupie Mogę otworzyć drzwi kierowcy i bagażnik, opdalić auto i tyle, nie mogę na żaden sposób otworzyć drzwi pasażera czy to z prawej czy z lewej strony.
Po otwarciu drzwi kluczykiem muszę go odrazu włożyć do stacyjki bo inaczej mi się alarm rozwyje
Jakby to powiedzieć, kupiłem auto bez myślenia, cena okazyjna to co tam, dużo nie myślałem i kupiłem za 1000 funtów. Z tym że teraz mam kłopot, a nie chciał bym być zmuszony jechać do salonu Audi bo mnie tam z 150 funtów skroją....
Widziałem na ebay że można sam grot kupić, albo kluczyk z grotem bez elektroniki za kilka funtów, jeśli potrzebuję 2 do zaprogramowania to czy np. da radę użyć takiego bez elektroniki z dociętym grotem jakoś?
Kupiłem niestety auto z jednym kluczykiem i niestety ale padły baterie zaraz na drugi dzieĂą po zakupie Mogę otworzyć drzwi kierowcy i bagażnik, opdalić auto i tyle, nie mogę na żaden sposób otworzyć drzwi pasażera czy to z prawej czy z lewej strony.
Po otwarciu drzwi kluczykiem muszę go odrazu włożyć do stacyjki bo inaczej mi się alarm rozwyje
Jakby to powiedzieć, kupiłem auto bez myślenia, cena okazyjna to co tam, dużo nie myślałem i kupiłem za 1000 funtów. Z tym że teraz mam kłopot, a nie chciał bym być zmuszony jechać do salonu Audi bo mnie tam z 150 funtów skroją....
Widziałem na ebay że można sam grot kupić, albo kluczyk z grotem bez elektroniki za kilka funtów, jeśli potrzebuję 2 do zaprogramowania to czy np. da radę użyć takiego bez elektroniki z dociętym grotem jakoś?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Hmmm zakodujesz jeden ale potrzebujesz dwa kluczyki, bo ten co kodujesz wkładasz do stacyjki i przekręcasz na zapłon, a drugim musisz przekręcić zamek w prawo, trzymając go przekręconego, naciskasz na kluczyku w stacyjce otwarcie zamka dłużej niż 2sek potem zwalniasz przycisk i po chwili znów naciskasz otwarcie zamka na tym pilocie. I cała sprawa
Ride Or Die
U mnie to nie działa niestety, zamówiłem na ebay-u używany kluczyk z całą elektroniką i nowym ostrzem do docięcia oraz kabelek aby pod kompa podpiąć jeśli mi się nie uda mając 2 klucze.
A co do alarmu to moim zdaniem tak powinno być, bo inaczej na co ci alarm? W wkładce do drzwi nie ma chyba żadnego czujnika który by stwierdził że to twój kluczyk a nie złodzieja. Poza tym ja mam w obu bocznych słupkach czujki ruchu. Zresztą to anglik, a tutaj to mają wszystko inaczej :P
A co do alarmu to moim zdaniem tak powinno być, bo inaczej na co ci alarm? W wkładce do drzwi nie ma chyba żadnego czujnika który by stwierdził że to twój kluczyk a nie złodzieja. Poza tym ja mam w obu bocznych słupkach czujki ruchu. Zresztą to anglik, a tutaj to mają wszystko inaczej :P
Potwierdzammaweriq pisze:Wkładasz do stacyjki kluczyk ten który normalnie działa, włączasz zapłon. Tym kluczykiem który chcesz zakodować zamykasz auto (drzwi kierowcy)i nie wyciągasz go z zamka. Nastepnie przyciskasz guzik otwarcia na pilocie tyle razy na której pozycji ma być on zakodowany (jak jest to kluczyk główny to raz jak zapasówka to dwa razy). Odczekujesz 5 sek. i naciskasz ten sam guzik jeszcze raz i auto powinno sie otworzyć. Wyciągasz kluczyk z zamka wyłączasz zapłon i gotowe.
Dziś po wymianie baterii w jednym kluczyku spróbowałem tego sposobu i wszystko działa jak należy
Pozdrawiam