Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ A6 C5 Allroad] Jak zakodowac pilot do centralnego zamka.

Elektryka
Dorianek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Allroad] Jak zakodowac pilot do centralnego zamka.

Post autor: Dorianek » 07 kwie 2011, 23:20

Cześć i czołem, mam problem, rozkodował mi się kluczyk i nie moge auta otworzyc pilotem.. Czy jest mozliwosc zakodowania go w domowym zaciszu ? Słyszałem ze da sie poprzez włożenie do stacyjki i cos nacisnac ale niewiem co.. i teraz pytanie do znawców ;D Jak to sie robi ? : ( Mam 1 kluczyk matke (scyzoryk) 2 kluczyki stałe i 1 kluczyk plastikowy ( do dorobienia )

Z góry dziękuje :)

Awatar użytkownika
maweriq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maweriq » 07 kwie 2011, 23:28

Wkładasz do stacyjki kluczyk ten który normalnie działa, włączasz zapłon. Tym kluczykiem który chcesz zakodować zamykasz auto (drzwi kierowcy)i nie wyciągasz go z zamka. Nastepnie przyciskasz guzik otwarcia na pilocie tyle razy na której pozycji ma być on zakodowany (jak jest to kluczyk główny to raz jak zapasówka to dwa razy). Odczekujesz 5 sek. i naciskasz ten sam guzik jeszcze raz i auto powinno sie otworzyć. Wyciągasz kluczyk z zamka wyłączasz zapłon i gotowe. <okok>
AUDI ponad wszystko ;)

Dorianek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dorianek » 07 kwie 2011, 23:34

Super sprobuje, a powiedz mi jak to jest, bo jak wkladam od strony kierowcy kluczyk przekrecam w prawo to otwieraja mi sie tylko drzwi kierowcy, a jak przez tylna klape, to sie otwieraja wszystkie drzwi.. to tak ma byc ?

Awatar użytkownika
maweriq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maweriq » 07 kwie 2011, 23:37

Tak tylko kierowcy i wlew paliwa. Jak będziesz zamykał to zamkną sie wszystkie a jak przytrzymasz to zamkną sie wszystkie okna.
AUDI ponad wszystko ;)

Dorianek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dorianek » 07 kwie 2011, 23:41

Co za gamoń to wymyślił <mysli>

[ Dodano: 2011-04-08, 19:19 ]
Dzięki juz naprawiłem :) choć nie takim sposobem jak mowiles ale i tak wielkie dzieki :)

Dżaga_Nike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

pomocy rozkodował sie kluczyk

Post autor: Dżaga_Nike » 18 kwie 2012, 14:20

Mam taki sam problem jak już padł, ale u nas ten sposób nie działa, czy są jeszcze jakieś sposoby??
Problem bardziej chyba złożony bo mam tylko dwa kluczyki poza tym wczoraj jeszcze ledwo pilot zadziałał przy samych drzwiach i zamknął, dziś rano niestety ZONK, kupiłem nowe baterie wymieniłem i dalej nic. Znajomy mi otworzył auto jakimiś swoimi metodami, i auto z kluczyka normalnie odpala, ale za nic nie zamyka ani nie otwiera. Muszę jakoś to ogarnąć bo zamki mi nie działają i auto otwarte stoi, więc opcja z przekręcaniem kluczyka w zamku odpada jeśli chodzi o tę metodę zaprogramowania.

P.S. temat ogarnięty z jednym kluczykiem drugi się nie chce zaprogramować:( okazało się że wkładka zamka jako tako działa i po kilkakrotnych próbach kręcenia nią w kółko zamyka, ale drugi kluczyk nie chce się zakodować.
Ride Or Die

paprykos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paprykos » 19 kwie 2012, 19:21

Może podepnę się pod temat, jest jakiś sposób aby zakodować pilota posiadając tylko jeden kluczyk (scyzoryk).
Kupiłem niestety auto z jednym kluczykiem i niestety ale padły baterie zaraz na drugi dzieĂą po zakupie :-/ Mogę otworzyć drzwi kierowcy i bagażnik, opdalić auto i tyle, nie mogę na żaden sposób otworzyć drzwi pasażera czy to z prawej czy z lewej strony.
Po otwarciu drzwi kluczykiem muszę go odrazu włożyć do stacyjki bo inaczej mi się alarm rozwyje :[
Jakby to powiedzieć, kupiłem auto bez myślenia, cena okazyjna to co tam, dużo nie myślałem i kupiłem za 1000 funtów. Z tym że teraz mam kłopot, a nie chciał bym być zmuszony jechać do salonu Audi bo mnie tam z 150 funtów skroją....
Widziałem na ebay że można sam grot kupić, albo kluczyk z grotem bez elektroniki za kilka funtów, jeśli potrzebuję 2 do zaprogramowania to czy np. da radę użyć takiego bez elektroniki z dociętym grotem jakoś?

Dżaga_Nike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dżaga_Nike » 20 kwie 2012, 23:14

Możesz zakodować jeden, ja mam tak zrobione bo więcej nie kodowałem i wszystko jest normalnie.
Ride Or Die

paprykos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paprykos » 21 kwie 2012, 20:16

A podasz instrukcję jak jeden zakodować? Co do tego potrzebuję? Jak coś to zamówiłem już kabelek aby autko pod lapka podpiąć.

Dżaga_Nike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dżaga_Nike » 21 kwie 2012, 22:11

Hmmm zakodujesz jeden ale potrzebujesz dwa kluczyki, bo ten co kodujesz wkładasz do stacyjki i przekręcasz na zapłon, a drugim musisz przekręcić zamek w prawo, trzymając go przekręconego, naciskasz na kluczyku w stacyjce otwarcie zamka dłużej niż 2sek potem zwalniasz przycisk i po chwili znów naciskasz otwarcie zamka na tym pilocie. I cała sprawa
Ride Or Die

paprykos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paprykos » 22 kwie 2012, 19:07

Czyli jednak lipton i z jednym kluczykiem nic nie zrobie...

paprykos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: paprykos » 24 kwie 2012, 21:46

U mnie to nie działa niestety, zamówiłem na ebay-u używany kluczyk z całą elektroniką i nowym ostrzem do docięcia oraz kabelek aby pod kompa podpiąć jeśli mi się nie uda mając 2 klucze.
A co do alarmu to moim zdaniem tak powinno być, bo inaczej na co ci alarm? W wkładce do drzwi nie ma chyba żadnego czujnika który by stwierdził że to twój kluczyk a nie złodzieja. Poza tym ja mam w obu bocznych słupkach czujki ruchu. Zresztą to anglik, a tutaj to mają wszystko inaczej :P

Awatar użytkownika
dio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: dio » 25 kwie 2012, 08:13

Drugi kluczyk Ci się przyda. Jak masz u siebie immobiliser crypto 48 to jeszcze czeka cię wymiana pestki do immo w kluczyku.

steinar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: steinar » 04 sty 2014, 14:02

maweriq pisze:Wkładasz do stacyjki kluczyk ten który normalnie działa, włączasz zapłon. Tym kluczykiem który chcesz zakodować zamykasz auto (drzwi kierowcy)i nie wyciągasz go z zamka. Nastepnie przyciskasz guzik otwarcia na pilocie tyle razy na której pozycji ma być on zakodowany (jak jest to kluczyk główny to raz jak zapasówka to dwa razy). Odczekujesz 5 sek. i naciskasz ten sam guzik jeszcze raz i auto powinno sie otworzyć. Wyciągasz kluczyk z zamka wyłączasz zapłon i gotowe. <okok>
Potwierdzam
Dziś po wymianie baterii w jednym kluczyku spróbowałem tego sposobu i wszystko działa jak należy <lol>
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maweriq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maweriq » 04 sty 2014, 17:14

Fajnie ze moglem pomoc :>
AUDI ponad wszystko ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl