Witam
Mam mały problem z radiem concert. Słabo odbiera stacje radiowe (obecnie jestem w angli).
Wczesniej miałem chorusa ale zamieniłem na concerta. Wygląda jakby antena była słaba.
Sprawdzałem wtyczke przychodzącą do radiai tam wszystko jak było oryginalnie, od strony anteny też wszystko wygląda ok (mam antene wkręcana w lewym błotniku).
Z góry dzięki za rady.
Pozdro
Czy ktoś wie którędy poprowadzony jest kabel antenowy w C5 żeby go wymienić i jaki musi byc długi, no i jak sie do niego dostac? Gdzie umieszczony jest wzmacniacz sygnału w limuzynie?
[C5 2.4] słaby sygnał radiowy
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki wielkie,trochę jak widac rozbierania gdyby chcialo sie wymienić kabel. U mnie jednak antena nie jest na dachu a w tylnym lewym błotniku więc ciekawe czy ten wzmacniacz również znajduje się w środkowym tunelu?
[ Dodano: 2008-11-29, 06:39 ]
Podłączyłem Vaga i pokazuje błąd:
antenna
36-10 - open circuit - intermittent
czy jest to definitywnie gdzieś przetarte kabel czy również może być walnięty wzmacniacz fm?
[ Dodano: 2008-11-29, 06:39 ]
Podłączyłem Vaga i pokazuje błąd:
antenna
36-10 - open circuit - intermittent
czy jest to definitywnie gdzieś przetarte kabel czy również może być walnięty wzmacniacz fm?
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
No to miał ktoś wyobraźnie, pożyczył sobie kabelek od anteny. Mi odbiera może ze 2 stacje i do tego z szumami. Chciałbym sie dobrać do tego wzmacniacza ale nie wiem dokładnie gdzie się znajduje. Jeden z kolegów podał na forum mały rysunek gdzie co się znajduje i wzmacniacz jest gdzieś w środkowym tunelu w wersji z antena na dachu. Nie wiem jak to jest u mnie a ja mam antene na lewym błotniku. Jeśli jest w środkowym tunelu to nie wiem też jak się do nigo dobrac i co i jak w kolejności demontować. Taka mała dolegliwość ale wkurzająca no i troche zimno żeby sie za cokolwiek zabierać.
Jak cokolwiek zdziałam to się podziele wiedzą.
Pozdro.
Jak cokolwiek zdziałam to się podziele wiedzą.
Pozdro.