Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant] Spryskiwacz ksenonu

Nadwozie
ODPOWIEDZ
argo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Avant] Spryskiwacz ksenonu

Post autor: argo » 17 mar 2012, 21:09

Witam szanownych kolegów. Od niedawna jestem posiadaczem A6 C5. Samochód nie posiadał zaślepki spryskiwacza ksenonu. Okazuje się że po założeniu zaślepki jest ona ok 5mm ponad zderzakiem. Porównywałem prawą oraz lewą stronę i wygląda na to że spryskiwacz nie chowa się wystarczająco. Wymontowałem i zrobiłem zdjęcie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/599 ... 784cd.html
Zastanawia mnie czy nie powinien dochodzić dalej w miejscu zaznaczonym na czerwono. Dodam że nie wiem czy spryskiwacze działają bo okazuję się żę pompką jest w dwóch kawałkach jakby ktoś do niej granat włozył.
Ma ktoś jakiś pomysł?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 17 mar 2012, 21:49

MI się zdaje, że na śrubach u siebie miałem podkładki które teoretycznie oddaliły by spryskiwacz od krawędzi górnej zderzaka, i wtedy byś miał 5mm niżej :)
No ale w sumie i tak musisz zrobić najpierw pompke, może po tym jak się pompka rozleciała, to wpadł jakiś paproch do sprysku i go przyblokował tak troche wysuniętego.
Taka pompka nie jest droga kup i wtedy sprawdzaj dalej.

argo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: argo » 18 mar 2012, 09:09

Spryskiwacz zdaje się ruszać bez oporów. Tak jak kolega pisze pod każdą śrubą było pod jednej podkładce. Narazie żeby nie rzucało się to w oczy zanim kupię pompkę dałem ich więcej ale musiałem dać po 5 na każdą ze śrub.

yooo25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yooo25 » 16 kwie 2012, 10:34

ja mam tak w zimie, jak spuścisz płyn lub jak go nie ma to spryski też masz to też wystają ?
Sprzedam Audi A6 C5 Avant idealny stan

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja