[C6 3,0 TDi Q] Jakie opony wybrac??
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Johnnyrobert nadal nie napisales dlaczego 18" na 45 jest zle jezeli na nalepce jest 17" na 50 bo ciekawi mnie to strasznie
jaka jest roznica <szok> I jak widac nie tylko ja mam oponki na profilu 45 i 18" 

Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Bo wedlug TĂV Nord lub Dekra w niemczech trzeba to tego rozmiaru dopasowac
licznik, wszystko jedno jakie masz wyniki z GPS.
To co sie dowiedzialem to 245/45/18 moze miec i tak ze C6 Allroad no i tez nowe
Modelle 4G (C7) maja wlasnie takie same wymiary.
Mialem mozliwosc zakupu tez takich opon za smieszna cene, ale TĂV Nord i Dekra
w niemczech powiedzieli ze niejest to mozliwe, nawet zostawilem im wszystkie namiary
samochodu i felgi, na której miale one byc nalozone, ale powiedzieli ze niejest to mozliwe
i zebym musial narpiew licznik dopasowac. Czy 225/50/17 pasuja to niewiem, niemoge
sobie wyobrazic. Optycznie oponki pasuja, ale jak niemam ich w papierach to trzeba je
wpisac wlasnie w TĂV Nord albo Dekra.
licznik, wszystko jedno jakie masz wyniki z GPS.
To co sie dowiedzialem to 245/45/18 moze miec i tak ze C6 Allroad no i tez nowe
Modelle 4G (C7) maja wlasnie takie same wymiary.
Mialem mozliwosc zakupu tez takich opon za smieszna cene, ale TĂV Nord i Dekra
w niemczech powiedzieli ze niejest to mozliwe, nawet zostawilem im wszystkie namiary
samochodu i felgi, na której miale one byc nalozone, ale powiedzieli ze niejest to mozliwe
i zebym musial narpiew licznik dopasowac. Czy 225/50/17 pasuja to niewiem, niemoge
sobie wyobrazic. Optycznie oponki pasuja, ale jak niemam ich w papierach to trzeba je
wpisac wlasnie w TĂV Nord albo Dekra.
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Nalepka jest po to aby ktoś kto pompuje koła wiedział ile napompować. Z tym, że każdy konkretny egzemplarz ma konkretną, odpowiednią dla niego nalepkę. Odpowiednią bo tresci zawarte w nalepce sa zależne od kilku rzeczy, m.in. typ silnika, rodzaj zawieszenia, rodzaj napędu itp.fabiano82 pisze:Tzn ze nalepka na wlewie paliwa jest po co? tam wlasnie jest podany taki rozmiar to co audi sobie wypisywalo ot tak dla zartu czy jak
W zwiazku z tym nie wszystkie A6C6 maja taką samą nalepkę

Dochodzi jeszcze sprawa taka, że po wyjeździe z salonu ktoś coś tam zmieniał, np. wymienił zawieszenie na sportowe. A może byc i tak, że ktos ma niewłaściwą nalepkę, bo wymieniono u niego klapkę paliwa, ona była od inaczej skonfigurowanego auta, a kto by tam na nalepkę zwracał uwagę

Części samochodowe online - Motostacja pl
Jakiej marki opony letnie stosujecie w Audi quattro?
ja mam na swoim aktualnie letnie Pirelli P ZeroRosso 245/40/18 z 2007r i jak jade po nierównej drodze to strasznie szarpie samochodem na boki, a kiedy są koleiny nawet na rownej drodze to rzuca na prawo i lewo ze nie idzie jechać, 80km/h to max, po takich koleinach starym passatem b5 to jechałem jak pan a tutaj aż zal. Wy też tak macie w tych quattro?
ja mam na swoim aktualnie letnie Pirelli P ZeroRosso 245/40/18 z 2007r i jak jade po nierównej drodze to strasznie szarpie samochodem na boki, a kiedy są koleiny nawet na rownej drodze to rzuca na prawo i lewo ze nie idzie jechać, 80km/h to max, po takich koleinach starym passatem b5 to jechałem jak pan a tutaj aż zal. Wy też tak macie w tych quattro?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
jeśli ma być dobre i sprawdzone to yokohama v550 cicha precyżyjna i mimo iż nie wygląda na miękką pięknie i cicho wybiera nierówności a i zapomnicie że posiadacie abs i esp .trzeba naprawdę ostrego kozaka aby uaktywnił na tej oponie te systemy.sam posiadam 225/50r16 98w http://yokohama.pl/opis-produktu/items/13.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Rocznik: 2006
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
miałem te opony nic szczególenego i wcale nie są aż tak ciche...enduro7 pisze:jeśli ma być dobre i sprawdzone to yokohama v550 cicha precyżyjna i mimo iż nie wygląda na miękką pięknie i cicho wybiera nierówności a i zapomnicie że posiadacie abs i esp .trzeba naprawdę ostrego kozaka aby uaktywnił na tej oponie te systemy.sam posiadam 225/50r16 98w http://yokohama.pl/opis-produktu/items/13.html
znikną Ci w drugim sezonie w oczach

jesli Yokohama to Advan sport jedynie....