[ All] Opadająca klapeczka osłona nad lusterkiem przeciw sło
-
- Forum Audi A6 / A7
[ All] Opadająca klapeczka osłona nad lusterkiem przeciw sło
Jak w temacie... ta klapka ciągle wisi u mnie w pozycji pionowej. Jak uzdrowić/naprawić to ustrojstwo, by również można było to zamykać, składać?
-
- Forum Audi A6 / A7
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Copywriter, ja u siebie naprawiłem to ta, że wyciągnąłem tą klapkę, wyciągnąłem tą blaszkę co tam jest i włożyłem wszystko z powrotem tylko że w odwrotnej kolejności. I się trzyma
Ta blaszka tak jakby, przytrzymuję klapkę. Mogę ją używać góra dół, tylko po 5 takich podniesieniach, znowu trzeba cały zabieg mocowania powtarzać. Mi to nie przeszkadza, bo w ogóle tego ustrojstwa nie używam i cały czas jest w górze 

-
- Forum Audi A6 / A7
hihhi
Podłączę sie pod temat.
Właśnie mi ta klapeczka opadła bo dzieciaczki się tym zabawały i się popsuło....
Mianawicie blaszka z tymi 4 dziurkami urwała sie i klapka wisi sobie pionowo, a czasem nawet spadnie cała i mnie wystraszy hehe.....
Postanowiłem to naprawić
bo w mej ukochanej wszystko musi być na 100% oki
Problem mam z demontażem całej knsolki lampek podsófitki ---Pomocy....!
Odkręciłem te 2x wkrętaki i cholerstwo nadal nie chce wyjść
nie chciał bym niczego popsuć
......to nie wybaczalne......
Pomoże ktoś opisać jak ten panel cały lampek zdemontować ażeby nie uszkodzić niczego ...?
Ta blaszka od klapki przeciwsłonecnej jest chyba mocowana na zasadzie ciepłego plastyku i mocowana w 4 pinach o ile się dobrze domyślam..
czy ktoś to kleł klejem?
Czy zawieżć kumplowi do spawania plastykiem? pozdro klubowiczom
Czekam za odpowiedzią ....
Właśnie mi ta klapeczka opadła bo dzieciaczki się tym zabawały i się popsuło....
Mianawicie blaszka z tymi 4 dziurkami urwała sie i klapka wisi sobie pionowo, a czasem nawet spadnie cała i mnie wystraszy hehe.....
Postanowiłem to naprawić

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Problem mam z demontażem całej knsolki lampek podsófitki ---Pomocy....!

Odkręciłem te 2x wkrętaki i cholerstwo nadal nie chce wyjść

Pomoże ktoś opisać jak ten panel cały lampek zdemontować ażeby nie uszkodzić niczego ...?
Ta blaszka od klapki przeciwsłonecnej jest chyba mocowana na zasadzie ciepłego plastyku i mocowana w 4 pinach o ile się dobrze domyślam..
czy ktoś to kleł klejem?
Czy zawieżć kumplowi do spawania plastykiem? pozdro klubowiczom

Czekam za odpowiedzią ....

- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Kontakt:
Ta blaszka jest mocowana na czterech plastykowych mikro-zatrzaskach, wystarczy że dwa koło siebie się złamią i mamy co mamy
pozostaje tylko wymienić całą ramkę a to proste nie jest. Klejenie i inne cudowanie nic nie daje - jak zadziała to tylko na krótką metę.
Co ja z tym zrobię? Poszukam w sklepie krawieckim szary rzep ubraniowy z klejem, wytnę mały kwadracik i jedną część przykleję do podsufitki, drugą do klapki. Z racji tego że rzep będzie niewielki nie będzie zbytnio widoczny a klapka nie opadnie. Innego wyjścia nie widzę, a klapki jeszcze nie zdarzyło mi się używać zbyt często i tak pewnie zostanie

Co ja z tym zrobię? Poszukam w sklepie krawieckim szary rzep ubraniowy z klejem, wytnę mały kwadracik i jedną część przykleję do podsufitki, drugą do klapki. Z racji tego że rzep będzie niewielki nie będzie zbytnio widoczny a klapka nie opadnie. Innego wyjścia nie widzę, a klapki jeszcze nie zdarzyło mi się używać zbyt często i tak pewnie zostanie

temat postu
Koledzy me pytanie z powyżej jest takie :
Jak zdemontować całą konsolkę tej klapki i lampek Zz podsufitki
?
resztę zrobię po swojemu bo na 100% da sie to jakoś obejść.
Pozdro i dzięki za zainteresowanie tematem....
Jak zdemontować całą konsolkę tej klapki i lampek Zz podsufitki

resztę zrobię po swojemu bo na 100% da sie to jakoś obejść.

Pozdro i dzięki za zainteresowanie tematem....
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Kontakt:
Re: temat postu
audizeus pisze: Jak zdemontować całą konsolkę tej klapki i lampek Zz podsufitki?
No właśnie to jest problem, ja odniosłem wrażenie że bez zniszczenia się nie da - odkręciłem wszystko wewnątrz a ramka nadal mocno i pewnie siedziała - o ile pamiętam poległem bo było to sklejone do podsufitki bezpośrednio. Już dawno by było u mnie zrobione jak należy, a tak dojście wewnątrz jest paskudne dla jakichkolwiek czynności naprawczych.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Skrzynia: Tiptronic
Koledzy, audizeus, pokazał mi dzis o co chodzi i powiem Wam, że ten cały plastik mozna wyjąć. Wyjmowałem go aby dokładnie wyczyścic, tyle, że to bylo ze 4 lata temu i detali nie pamietam
Poszukajcie na Allegro taki element i podejrzyjcie gdzie ma zatrzaski.
Wg mnie ten otwór w podsufitce jest wzmozniony blachą (takie obrzeże) a plastik ma zatrzaski (spręzyste blaszki ? ) Zapewne z jednej strony trzeba podważyć czymś szerokim i płaskim i spróbować odchylić. Z tej strony z której się to uda należy kontynuować
Sory za niedokladny opis ale naprawdę nie pamiętam czy dobierać się z przodu czy z tyłu (bez brzydkich skojarzen prosze
), róbcie z wyczuciem aby nie popsuć 

Poszukajcie na Allegro taki element i podejrzyjcie gdzie ma zatrzaski.
Wg mnie ten otwór w podsufitce jest wzmozniony blachą (takie obrzeże) a plastik ma zatrzaski (spręzyste blaszki ? ) Zapewne z jednej strony trzeba podważyć czymś szerokim i płaskim i spróbować odchylić. Z tej strony z której się to uda należy kontynuować

Sory za niedokladny opis ale naprawdę nie pamiętam czy dobierać się z przodu czy z tyłu (bez brzydkich skojarzen prosze

Części samochodowe online - Motostacja pl
Witam zainteresowanych
Tak więc dziś na słoneczku zadziałałem i oceniłem jak tą blaszkę zmocować żeby klapka działała tak jak powinna
tak więc całej ramki nie da się zdemontować (jest na stałe z podsufitką montwoana- demontaż ramki ''na siłę '' poskutkuje tylko kłopotami)
Naprawiłem tą klapkę używając to tego kumowego klocka ok 3cm na 2,5 cm odkręciłem śróbki 2 szt od mocowania ramki do sufitu ,włożyłem tą kostkę gumową pomiędzy tę blaszkę a sufit i zakręciłem wkrętaki żeby docisły .
Teraz klapka działa jak powinna i po zamontowaniu wszystkiego z powrotem nic nie widać że cokolwiek było dorabiane
Tak więc jeśli ktoś ma problem z tą wnerwiającą klapką to wystarczy gumowa kostka lub co innego do podłożenia i dociśnięcia tej blaszki ,ażeby klapka nie opadała
pozdro dla forumowiczów

Tak więc dziś na słoneczku zadziałałem i oceniłem jak tą blaszkę zmocować żeby klapka działała tak jak powinna
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
tak więc całej ramki nie da się zdemontować (jest na stałe z podsufitką montwoana- demontaż ramki ''na siłę '' poskutkuje tylko kłopotami)
Naprawiłem tą klapkę używając to tego kumowego klocka ok 3cm na 2,5 cm odkręciłem śróbki 2 szt od mocowania ramki do sufitu ,włożyłem tą kostkę gumową pomiędzy tę blaszkę a sufit i zakręciłem wkrętaki żeby docisły .
Teraz klapka działa jak powinna i po zamontowaniu wszystkiego z powrotem nic nie widać że cokolwiek było dorabiane

Tak więc jeśli ktoś ma problem z tą wnerwiającą klapką to wystarczy gumowa kostka lub co innego do podłożenia i dociśnięcia tej blaszki ,ażeby klapka nie opadała

pozdro dla forumowiczów
Brać z życia ile się da....