[All]Czym czyścić skóre?
[All]Czym czyścić skóre?
Witam, na allegro az roi sie od plynow czyszczacych, nablyszczaczy czy innych kosmetykow do skory, jestem swieżak jesli chodzi o tapicerke skorzana wiec moze ktos kto ma wieksze doswiadczenia i pomoze w doborze odpowiedniego zestawu do pielegnacji skorzanego wnetrza? Dodam ze mam skore jasna ale to chyba nie robi wiekszej roznicy.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:26 przez notofrugo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Czym czyścić skóre?
Nie mam zielonego pojecia bo mam welur ale podepne sie pod temat zeby nie zasmiecac forum i odrazu zapytam czym czyscic rowniez jasna tapicerke welurowa bo mam kilka plam ktore mnie strasznie wku...rzajanotofrugo pisze:Witam, na allegro az roi sie od plynow czyszczacych, nablyszczaczy czy innych kosmetykow do skory, jestem swieżak jesli chodzi o tapicerke skorzana wiec moze ktos kto ma wieksze doswiadczenia i pomoze w doborze odpowiedniego zestawu do pielegnacji skorzanego wnetrza? Dodam ze mam skore jasna ale to chyba nie robi wiekszej roznicy.
Ty wyprzedzasz, ja sie delektuje...
![Obrazek]()

Gracjasabsajler pisze:Huan z moimi plamami rozstałem się za pomocą; Vanish Oxi Action troszkę się natarłem, ale puściły. Kolor mojej tapicerki ciężki do określenia zielonkawo siwy :?:
coś takiego. Oczywiście welur
Co do skóry mój szef używa jakiegoś zestawu firmy Turtle sprawdzę w sobotę dokładnie jaki
pozdro
Ty wyprzedzasz, ja sie delektuje...
![Obrazek]()

zamowilem taki zestaw
http://www.tkm.com.pl/sklep/index.php?s ... d=28&id=66
napisze jak uzyje, mam nadzieje ze fajnie bedzie smierdolil. jo
http://www.tkm.com.pl/sklep/index.php?s ... d=28&id=66
napisze jak uzyje, mam nadzieje ze fajnie bedzie smierdolil. jo
-
abreal
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: [All]Czym czyścić skóre?
Witam kolego temat tapiserki Jasnej
skorzanej jest mi bardzo dobrze znany .
swiadcze uslugi kosmetyki wnetrza w Jaguarze .Posiadam preparat do czyszczenia tapicerki skorzanej .
swiadcze uslugi kosmetyki wnetrza w Jaguarze .Posiadam preparat do czyszczenia tapicerki skorzanej .
- michalt6
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Re: [All]Czym czyścić skóre?
Mógłbyś podać jakieś szczególy?Jakie środki proponujesz?abreal pisze:Witam kolego temat tapiserki Jasnejskorzanej jest mi bardzo dobrze znany .
Czy istnieją; jakies sprawdzone domowe sposoby czyszczenia i konserwacji jasnej skóry??
jasne, że istnieją; domowe sposoby. w zaufanym sklepie motoryzacyjnym polecano mi oliwkę dla niemowlą;t (nie testowałem, ale może być dobre) chociaż mieli jakis środek do konserwacji o zapachu skóry. A w samochodzie osobiście używam wazeliny kosmetycznej. Za 30 gramowe opakowanie w aptece dałem całe 1,90 zł. Całkowicie bezbarwna, bezzapachowa, super się wchłania, nie błyszczy się potem jak patelnia i nie pozwala na wysychanie skóry w aucie, a w zasadzie tylko o to chodzi, bo jak wysycha to zaczyna pękać i mało estetycznie wyglą;da. A jak dotykam ręką; następnego dnia to mi się ręka od tłuszczu nie klei. pozdro
odradzam wodę z płynem do mycia naczyń a to z tego względu że płyn na 100% bedzie szkodliwy dla powierzckni tak delikatnej jak skóra. Zawiera zwią;zki chemiczne lekko żrą;ce co my zauważamy jako rozpuszczanie tłuczczu na naczyniach. Polecam do tego roztwór wody i mydła nallepiej w płynie. Nalezy zachować umiar i nie zlewać tapicerki wodą; a potem szorować bo przemoczysz skórę. Zwilż szmatkę i naprzód. potem dobrze wysusz żeby tłuszcz mógł się ładnie wchłoną;ć i gotowe. pozdro
-
abreal
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Panowie widze ,ze czyszczenie skory to wielka zagdka ? jak czytam wasze posty to mysle ,ze piszecie o jajku . Skora wcale nie jest taka delikatna jak myslicie .
JAk pisalem wczesniej zajmuje sie takimi rzeczami od kilku lat ,Posiadam tez srodki ,daremno ich szukac w zwyklych sklepach motoryzacyjnych . Jestem w stanie wyslac komus troszeczke do przetestowania ,ale dopiero w sierpniu . poniewaz znajduje sie dosyc daleko od polski.
JAk pisalem wczesniej zajmuje sie takimi rzeczami od kilku lat ,Posiadam tez srodki ,daremno ich szukac w zwyklych sklepach motoryzacyjnych . Jestem w stanie wyslac komus troszeczke do przetestowania ,ale dopiero w sierpniu . poniewaz znajduje sie dosyc daleko od polski.
-
marcinpoznan74
- Forum Audi A6 / A7

-
marcinpoznan74
- Forum Audi A6 / A7