[ A6 C5] Zmiana licznika na fis
- mateusz259
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] Zmiana licznika na fis
Witam, zdaje sobie sprawę, że temat był już wielokrotnie poruszany ale nie mogłem żadnego dopasować do mojej sytuacji. Mam audi a6 c5 2.5 tdi 1997. Chciałbym zmienić licznik na taki z fis, u mnie go nie ma, jest tylko wskaźnik temp. zewnętrznej, analogowy zegarek. Moje pytanie brzmi czy wstawiając ten licznik
http://allegro.pl/licznik-audi-a6-2-5-tdi-110kw-pelen-fiz-fis-97-01r-i2213145898.html
miałbym dużo kosztownych perypetii z dostosowaniem go do swojego auta? Wydaje mi się ze generacja immo jest taka sama jak u mnie a przeglądając podobne tematy właśnie z nią był największy problem.
http://allegro.pl/licznik-audi-a6-2-5-tdi-110kw-pelen-fiz-fis-97-01r-i2213145898.html
miałbym dużo kosztownych perypetii z dostosowaniem go do swojego auta? Wydaje mi się ze generacja immo jest taka sama jak u mnie a przeglądając podobne tematy właśnie z nią był największy problem.
Pewnie mod zaraz ci wrzuci temat do kosza jako,ze mogles zadac pytanie w istniejacych tematach.
Da rade go zamontowac ale musisz doprowadzic kable do manetki oraz rozdzielki ze spalaniem i nowa kostke zalozyc. Do tego kodowanie immo - tu akurat nie powinno byc problemu bo to crypto48 bodajze. Oczywiscie potrzebujesz pin nowych zegarow.
Da rade go zamontowac ale musisz doprowadzic kable do manetki oraz rozdzielki ze spalaniem i nowa kostke zalozyc. Do tego kodowanie immo - tu akurat nie powinno byc problemu bo to crypto48 bodajze. Oczywiscie potrzebujesz pin nowych zegarow.
BYLO:
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6
- mateusz259
- Forum Audi A6 / A7
Generalnie nie jestesmy w stanie okreslic jaka generacja ma licznik bo co numer to inne immo. Ogolnie nie mialem zadnych problemow z zalozeniem licznika w rocznikach 98 99 - tam siedziala pastylka crypto48. Oraz licznik 2001 gdzie tez bylo immo3 z pastylka crypto48.censored pisze:Przed lift na po lift , czyli jak dobrze mniemam to immo2 na immo3 , zgadza się ?
Co do immo 1 i immo 2 sa jednorazowego zapisu wiec z nowa pastylka nie powinno byc problemu po zczytaniu pinu.
Trzeba kodowac kluczyk do immo. reszta powinna byc ok.arti@R1 pisze:A licznik od RS6 C5 do poliftu z bialym podswietleniem pasuje plug&play czy trzeba cos zmieniac,programowac?
BYLO:
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6
Audi 80
Audi A4
Audi A6