nic nie powinno przeciągać.. u mnie jak delikatnie naciskam to każdy bieg idzie przy około 2k..Hann22 pisze:dowiedziałem się że przeciąga tak z powodu zimnego silnika i nic z tym nie zrobisz.
[ TIP+Q] Przeciaga na jedynce
Mi ostatnio jak autko trochę pochodziło na zmieniło bieg przed 2 tys obrotów, bardzo płynnie.
Ale jak ruszam normalnie to ciągnie do 2800 i wtedy delikatnie szarpnie.
A co ze zmianą kodowania czy adaptacji, gdzieś czytałem o adaptacji skrzyni ale nie wiem o co z tym chodzi , czy można zrobić to samemu?
Ale jak ruszam normalnie to ciągnie do 2800 i wtedy delikatnie szarpnie.
A co ze zmianą kodowania czy adaptacji, gdzieś czytałem o adaptacji skrzyni ale nie wiem o co z tym chodzi , czy można zrobić to samemu?
arkadiuso, nic nie powinno przeciągać.. u mnie jak delikatnie naciskam to każdy bieg idzie przy około 2k..
Nawet z samego rana ci tak bez problemu przeżuca przy 2K obr? U mnie przeciąga z 2 na 3 na zimnym to nie wiem ocb.
yaro97, A co ze zmianą kodowania czy adaptacji, gdzieś czytałem o adaptacji skrzyni ale nie wiem o co z tym chodzi , czy można zrobić to samemu?
Tak można zrobić update skrzyni biegów, jeżeli masz specjalne oprogramowanie to ponoć przez Vag da radę ale sam bym się w to nie pchał. Spec zrobi ci to w jeden dzieĂą, po tej adaptacji biegi wchodzą jak masełko itd. ale słyszałem też opinie że, po adaptacji ciężko paliło auto i biegi nie chodziły tak jak trzeba ale to tak jest jak próbuje się robić takie rzeczy na własną rękę albo daje się komuś kto nie ma zielonego pojęcia co i jak.
Nawet z samego rana ci tak bez problemu przeżuca przy 2K obr? U mnie przeciąga z 2 na 3 na zimnym to nie wiem ocb.
yaro97, A co ze zmianą kodowania czy adaptacji, gdzieś czytałem o adaptacji skrzyni ale nie wiem o co z tym chodzi , czy można zrobić to samemu?
Tak można zrobić update skrzyni biegów, jeżeli masz specjalne oprogramowanie to ponoć przez Vag da radę ale sam bym się w to nie pchał. Spec zrobi ci to w jeden dzieĂą, po tej adaptacji biegi wchodzą jak masełko itd. ale słyszałem też opinie że, po adaptacji ciężko paliło auto i biegi nie chodziły tak jak trzeba ale to tak jest jak próbuje się robić takie rzeczy na własną rękę albo daje się komuś kto nie ma zielonego pojęcia co i jak.
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jak mega delikatnie ruszam to 2 bieg mam już przy 1.7k obr. sprawdzałem to na zimnym.. zresztą nie zauważyłem różnicy czy zimny czy ciepły. Przy normalnej jeździe biegi zmieni 2 - 2.2k obr. trzeba byłoby porównać dwa auta jechać obok siebie tak samo i wtedy obserwować zmiany, bo każdy inaczej jeździ..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice