[ ACK 2.8 193 KM] Skacząca temperatura
-
- Forum Audi A6 / A7
[ ACK 2.8 193 KM] Skacząca temperatura
Witam.
Mam problem takiego typu że temperatura płynu chłodzącego dziwnie mi pokazuje. Jak odpalę pierwszy raz to nagrzeje się podczas jazdy normalnie do 90 stopni i potem zaczyna spadać. Znowu podskoczy do 90 i raz spadnie raz nie. Tak jakby silnik tracił temperaturę i znowu odzyskiwał.
Dodam że wymieniłem termostat bo wyczytałem na forum że on może być objawem problemów.
Oprócz tego nic konkretnego nie wyczytałem. No może oprócz czujników temperatury ale nie wiem czy u mnie złe działanie czujników może być przyczyną. A jak tak to który bo jest dwa.
Pozdrawiam.
Mam problem takiego typu że temperatura płynu chłodzącego dziwnie mi pokazuje. Jak odpalę pierwszy raz to nagrzeje się podczas jazdy normalnie do 90 stopni i potem zaczyna spadać. Znowu podskoczy do 90 i raz spadnie raz nie. Tak jakby silnik tracił temperaturę i znowu odzyskiwał.
Dodam że wymieniłem termostat bo wyczytałem na forum że on może być objawem problemów.
Oprócz tego nic konkretnego nie wyczytałem. No może oprócz czujników temperatury ale nie wiem czy u mnie złe działanie czujników może być przyczyną. A jak tak to który bo jest dwa.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Vag nie pokaże usterki czujnika, chyba że będzie to uszkodzenie typu zwarcie/brak rezystancji. Ale można go vagiem zdiagnozować i stwierdzić czy jest do wymiany.
Czujnik cieczy masz jeden i znajduje się pod dolotem przepustnicy.
Czujnik cieczy masz jeden i znajduje się pod dolotem przepustnicy.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 20:28 przez Forum Audi A7, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniełem ten co jest za przepustnicą zielony gdy podłączałem vag pokazywał mi 90 stopni a na zegarach zero reakcji silnik zimny próbowałem sprawdzić na zimnym silniku vag podłączony silnik odpalony powoli się rozgrzewa na vagu temperatura rośnie a na zegarach dalej zimny wymiana na nowy i jest ok.Pozdrawiam.marcin0926 pisze:Ale który wymieniłeś bo jet dwa??
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 14:45 przez daniel1997, łącznie zmieniany 1 raz.