[ ASB 3.0 232 KM] 3.0 TDI trzęsie autem
[ ASB 3.0 232 KM] 3.0 TDI trzęsie autem
3.0 TDI 2005r. manual
Trzęsie autem podczas jazdy. Przy zimnym silniku telepie budą niesamowicie niezależnie od prędkości.
Gdy auto osiąga temperature drgania minimalnie ustają. Przy hamowaniu również jest masakra, trzesie
jakby tarcze były krzywe. Zawieszenie ok, opony nówki, felgi 1oo% proste, pierścienie centrujące jak najbardziej dopasowane, tarcze + klocki ATE nówki sztuki przód i tył. Na wale odważniki są. Cały układ idealny. W czym może tkwić problem ? Dwumas ? Sprzęgło ? - wydaje się na bardzo dobre, aczkolwiek opadają mi już ręce co to może być?
Proszę o pomoc.
Trzęsie autem podczas jazdy. Przy zimnym silniku telepie budą niesamowicie niezależnie od prędkości.
Gdy auto osiąga temperature drgania minimalnie ustają. Przy hamowaniu również jest masakra, trzesie
jakby tarcze były krzywe. Zawieszenie ok, opony nówki, felgi 1oo% proste, pierścienie centrujące jak najbardziej dopasowane, tarcze + klocki ATE nówki sztuki przód i tył. Na wale odważniki są. Cały układ idealny. W czym może tkwić problem ? Dwumas ? Sprzęgło ? - wydaje się na bardzo dobre, aczkolwiek opadają mi już ręce co to może być?
Proszę o pomoc.
Nic nie wymieniałem, aby mogło to być po wymianie... Nigdzie również nie wpadłem w żadną dziurę. Po prostu nie kojarzę takich zdarzeĂą, po prostu się zaczęło i trwa już jakiś czas.
[ Dodano: 2012-04-09, 18:42 ]
Przed i po wymianie tarcz efekt nadal ten sam trzęsie autem. Tarcze proste 1oo%. Dziwny przypadek.
[ Dodano: 2012-04-15, 01:44 ]
Czyli nikt za bardzo nie orientuje się co może być przyczyną ?
[ Dodano: 2012-04-09, 18:42 ]
Przed i po wymianie tarcz efekt nadal ten sam trzęsie autem. Tarcze proste 1oo%. Dziwny przypadek.
[ Dodano: 2012-04-15, 01:44 ]
Czyli nikt za bardzo nie orientuje się co może być przyczyną ?

- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
a łożysko? Ja miałem podobnie, wymieniłem kilka kompletów tarcz a koniec koĂąców okazało się, że łożysko. Poczytaj -a6-c6-bicie-tarcz-po-wymianie-2-komple ... t40640.htm