Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Zasięg pilota

Elektryka
ODPOWIEDZ
malard
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Zasięg pilota

Post autor: malard » 03 kwie 2012, 21:43

Witam
Od pewnego czasu pilot centralnego zamka dział mi tylko z bardzo bliskiej odległości od zamka i to nie za każdym przyciśnięciem. Jeżeli podchodzę od strony bagażnika to łapie za każdym razem tak z odległości około 1,5 , od przodu w ogóle nie reaguje. Baterie były wymienione, oba piloty reagują tak samo nie ma różnicy w ich działaniu.
Może macie pomysł co może być tego przyczyną?? Domyślam się, że gdzieś w bagażniku jest centralka ale co może być przyczyną tego, że pilot działa tylko z bliska????
Dzięki za wszelkie sugestie.

malard
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: malard » 10 kwie 2012, 17:18

Dzięki za odpowiedź ale jeżeli odbiornik jest w module komfortu to co jest, że pilot lepiej dział przy bagażniku??? Jak jestem z tyłu samochodu to łapie mi prawie z 2m a z przodu lub przy drzwiach to nawet z bardzo bliska nie chce zadziałać.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 10 kwie 2012, 17:26

No tam jest odbiornik sygnału, ale ja na Twoim miejscu sprawdził bym jeszcze raz baterie, ja kiedyś kupiłem, a nawet nie raz nowe ale zdupione, sprawedz sobie jeszcze raz baterie.
Napisałeś że oba działąją tak samo, a w obydwóch wymianiałęś baterie, czy tlko w jednym ?

malard
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: malard » 10 kwie 2012, 18:00

wymieniałem tylko w jednym ( tam gdzie była gorsza) w drugim jest dobra.
poszukam tego miernika i sprawdzę piloty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja