Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]Seryjna tuba+dodatkowa..:)

Car Audio
ODPOWIEDZ
byry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5]Seryjna tuba+dodatkowa..:)

Post autor: byry » 13 mar 2010, 21:16

Witam w mojej audiczce posiadam seryjnie wbudowaną tube oraz radio Audi Concert PLUS oraz zmieniarke. Zakupiłem własnie drugą tubę Vibe i zastanawiam sie jak ją podpiąc czy ciągnąc kable z akumlatora czy moze jakos rozdzielic sygnał z tej drugiej tuby. Nastepny problem radio Audi Concert PLUS nie posiada wejscia na czincze;/ wiec rozkładam ręce jak to podpiąc zeby fajnie grało hmm i jeszcze dodatkowe pytanie bardzo ciekawe zjawisko gdy samochód zimny postoi pare godzin odpalam go to potencjometr od podgłasniania świruje gdy chce podgłośnić nagle wycisza gdy jeszcze raz podglasniam włącza sie na cały głos i nie da rady go ustawic a gdy juz sie rozgrzeje samochod wszystko jest ok :shock: najciekawsze jest to gdy jest zimny i sprawdzam potencjometr podgłasniając i przyciszając np basy wszystko dziala ok tylko z głosem jest problem :shock:

[ Dodano: 2010-03-14, 14:02 ]
up
Nienawiść do policji tak zostałem wychowany... Chiwas Nowator - Za Granicami Kraju

Awatar użytkownika
vipkwiecien
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vipkwiecien » 13 wrz 2010, 19:37

było na forum juz o głośnosci:P
to wina procesora radia - koszt naprawy 135zł na allegro.
Co do 2 tub to doprowadz zasilanie z aku, wstaw przekaznik sterowany z radia tak aby w momencie właczania radia załaczała sie tuba, sygnałdzwiekowy tuby możesz poprowadzic bezposrednio od tej oryginalnej dzieki czemu bedziesz miał zapewnione sterowanie basem obiema naraz
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny

Awatar użytkownika
lachtom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lachtom » 02 kwie 2012, 16:26

odświeżę trochę:) podłączałem pare tub ale nigdy nie z tubą w nadkolu. Więc rozumie ze plus pociągnąć z aku? minus z bagażnika? a który to kabel od sygnału dźwiękowego? pytam jeszcze przed rozebraniem:)
Było Audi A6 2,5 TDI AFB 203 KM, Jest Passat B5 FL 1.9 TDI AVF 131 KM

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 02 kwie 2012, 18:56

Nieee..
Lepiej się tego nie tykaj bo niestety ale musisz najpierw ogarnąć podstawy podstaw typu: + i - instalacji oraz podstawowych pojęć ca.

Awatar użytkownika
lachtom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lachtom » 02 kwie 2012, 22:03

a czy da się podłączyć plus i minus z tuby seryjnej? nie zależy mi na tym aby ona działała więc chciałbym wykorzystać jej instalacje tylko czy jest to możliwe? Polecił mi tak jeden gość i chciałbym wiedzieć czy jest to realne.
Było Audi A6 2,5 TDI AFB 203 KM, Jest Passat B5 FL 1.9 TDI AVF 131 KM

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja