[ A6 C5] opinie na temat chińskich opon
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] opinie na temat chińskich opon
Witam, potrzebuje opini użytkowników opon z azji typu "profi" "westlake" "gooddrive" i podobnych. Szukam opon i rozważam zakup opon tego typu ponieważ są stosunkowo tanie a wulkanizatorzy nie mówią żle na temat tych opon twierdząc że bardzo dużo się zmieniło w jakości na dzień dzisiejszy.
Prosze o opinie
pozdrawiam
Prosze o opinie
pozdrawiam
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jeszcze w ubiegłym roku szukając opon dużo poczytałem na temat chińszczyzny i zdecydowałem się dołożyć 300 zł i kupić coś lepszego. z tego co pamiętam to na suchej nawierzchni jakoś jeszcze pojedziesz ale po deszczu bywa różnie, oczywiście jak to zwykle bywa są też i opinie pozytywne. nie wiem jakiego rozmiaru szukasz bo im droższe tym będzie większa różnica w cenie na korzyść chińskich wyrobów ale nie zawsze warto oszczędzać. może do mniejszego auta o słabszym silniku jak np. fiesta mojej żony bym założył ale do swojego cacka nie zaryzykowałem.
-
- Forum Audi A6 / A7
A co myślicie na temat firmy nexen i barum? znalazłem jeszcze ciekawostkę opony z grupy continental np...http://moto.allegro.pl/lato-225-40r18-c ... 73484.html
SĄ SAMOCHODY I SĄ AUDI....
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam koledzy, a więc co do chińszczyzny to są super!! ale sztuczne ognie oczywiście, nie to tylko żart. Jakiś czas temu kupiłem dwie sztuki nie pamiętam nawet marki, (kupiłem bo musiałem zmienić na mus i były tanie jak przysłowiowy barszcz) 235/45/17 W rf, nie powiem że są świetnie tym bardziej że przerzuciłem się z Dunlop'a, ale na 100% są lepsze niż najlepsze bieżnikowane. Moje są głośne jeśli chodzi o jazdę na suchej drodze jeśli o mokrą nawierzchnię chodzi to bardzo średnio z odprowadzaniem wody, tutaj zauważyłem aquplaning. Co do Barum to grupa Continental i jak sądzę atrakcyjne powinny być cenowo, tak np. Stomil Olsztyn to grupa Michelin a Dębica grupa GoodYear, co do Barum nie mam teraz pojęcia jak sprawa wygląda z bieżnikami i rozmiarówką ale kiedy je sprzedawaliśmy dobrze schodziły i klienci byli zadowoleni, a sporo tego było, jeśli chodzi o Continental’a ja osobiście bym nie inwestował w tę markę (małe przebiegi) ale to moje zdanie choć bieżnik w PremiumContact2 wygląda mi na ciekawy (ocena wizualna nic nie czytałem na temat tego bieżnika) no i opna asymetryczna, to atut
.

-
- Forum Audi A6 / A7
Z mojego doswiadczenia z tkz.chinszczyzny moge polecic 3 marki opon sa to KUmho/korea,Hankook/korea i Federal/chiny oczywiscie nie wszystkie typy opon w wyzej wymienionych markach...a reszta to poprostu shit.Problem z chinskimi oponami jest taki ze w wiekszosci wala na opony wszystkie oznaczniki jakie moga np. taki prosty rozmiar 205/55/16 w wiekszosci chinskich modeli spotkamy oznaczenia typu XL oraz najwyzsze indeksy predkosci od V do Y gdzie w zasadzie moga one nie miec zadnego znaczenia.W ogole temat chinskich opon to tkz. temat rzeka ale jezeli chodzi o opony klsay Dunlop itd to tez nie nalezy sie kierowac tylko nazwa trzeba zauwazyc takze w jakim kraju takie gumy zostaly wyprodukowane i uwierzcie mi ze ma to kolosalne znaczenie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Paliwo: Benzyna
a co te marki mają wspólnego z chinami jedynie to żę są tam produkowane ze wzgledu na tanią siłe roboczą .2 pierwsze to koreaĂączyki nie doceniane w polsce za to w stanach bardzo chwalone .3-ci federal to marka prywatna holenderska .n@tty dre@d pisze:Z mojego doswiadczenia z tkz.chinszczyzny moge polecic 3 marki opon sa to KUmho/korea,Hankook/korea i Federal/chiny oczywiscie nie wszystkie typy opon w wyzej wymienionych markach...a reszta to poprostu shit.Problem z chinskimi oponami jest taki ze w wiekszosci wala na opony wszystkie oznaczniki jakie moga np. taki prosty rozmiar 205/55/16 w wiekszosci chinskich modeli spotkamy oznaczenia typu XL oraz najwyzsze indeksy predkosci od V do Y gdzie w zasadzie moga one nie miec zadnego znaczenia.W ogole temat chinskich opon to tkz. temat rzeka ale jezeli chodzi o opony klsay Dunlop itd to tez nie nalezy sie kierowac tylko nazwa trzeba zauwazyc takze w jakim kraju takie gumy zostaly wyprodukowane i uwierzcie mi ze ma to kolosalne znaczenie.
również mogłęś podać good -year też jest produkowany w chinach.
co do opon klasy dunlop nie ma takiej klasy -jest klasa premium do której umownie zalicza się markę dunlop.
jeśli chodzi o opony typowo chiĂąskie -nawet nie chce mi się pisać o tym g.....
minie z 15 lat zanim ucywilizują produkcję i jakośc
-
- Forum Audi A6 / A7
No chyba o tym jest napisane co nie.chyba ze niepotrafisz czytac ze zrozumieniem.piszac 'klasy' mialem na mysli marki wiec prosze nie czepiaj sie detali.napisalem rowniez zeby poptrzec gdzie dana marka uwazana za topowa byla wyprodukowana bo wlasnie taki twoj good year moglbyc wyprodukowany np.w chinach wiec zupelnie nie kumam twojej doczepki.A co do Federala nie widzialem nawet jedengo made in holland ale ok.pozdroenduro7 pisze:a co te marki mają wspólnego z chinami jedynie to żę są tam produkowane ze wzgledu na tanią siłe roboczą .2 pierwsze to koreaĂączyki nie doceniane w polsce za to w stanach bardzo chwalone .3-ci federal to marka prywatna holenderska .
również mogłęś podać good -year też jest produkowany w chinach.
co do opon klasy dunlop nie ma takiej klasy -jest klasa premium do której umownie zalicza się markę dunlop.
jeśli chodzi o opony typowo chiĂąskie -nawet nie chce mi się pisać o tym g.....
minie z 15 lat zanim ucywilizują produkcję i jakośc
PS dla wiekszosci zwyklych uzytkownikow samochodow opony Kumho czy Hankook sa na tym samym wozku co zwykle chinczyki ba co niektorzy filozofi wulkanizacji mowia na nie chinczyki.
-
- Forum Audi A6 / A7
Z mojego doswiadczenia z tkz.chinszczyzny moge polecic 3 marki opon sa to KUmho/korea,Hankook/korea - to są twoje słowa wynika z nich żę zaliczasz kumho i hankooka do chiĂączyka .
co do federala downo nie handlowałem tym brendem a dawniej były holenderskie i brazylijskie widocznie teraz zlecają produkcję chiĂączykom .
nie wiem czy wiesz żę większośc akcji hankooka michelin trzyma w garści i jak możęsz pisać o tzw chiĂączyku skoro 90% produkcji to korea i węgry.
co do federala downo nie handlowałem tym brendem a dawniej były holenderskie i brazylijskie widocznie teraz zlecają produkcję chiĂączykom .
nie wiem czy wiesz żę większośc akcji hankooka michelin trzyma w garści i jak możęsz pisać o tzw chiĂączyku skoro 90% produkcji to korea i węgry.
-
- Forum Audi A6 / A7
nie wiem czy wiesz żę większośc akcji hankooka michelin trzyma w garści i jak możęsz pisać o tzw chiĂączyku skoro 90% produkcji to korea i węgry.[/quote]
Federal = Taiwan design czyli pochadza z Taiwanu byc moze byly produkowane w Holandii czy Brazyli ale glownymi wlascicielami sa Tajwanczycy.Wiem takze ze Hankook jest prawie w calosci w lapach michelina i jest opona z KOREI z reszta o czym pisalem.Nazwalem ich chinszczyzna tylko z tego wzglezdu ze wielu ludzi wiedzac nawet ze sa z korei to i tak nazywaja je chinczykami.Mysle ze nie powinnismy tutaj walczyc na slowa i to kto wiecej wie oboje pracujemy w tym samym fachu wiec powinnismy sluzyc dobra rada osoba ktore sa zielone w temacie opon.pozdrawiam
http://www.federaltire.com/en/corporate.php
http://www.hankooktire-eu.com/about/history.html
http://www.kumhotyre.co.uk/company.php[/b]
nie wiem czy wiesz żę większośc akcji hankooka michelin trzyma w garści i jak możęsz pisać o tzw chiĂączyku skoro 90% produkcji to korea i węgry.[/quote]
Federal = Taiwan design czyli pochadza z Taiwanu byc moze byly produkowane w Holandii czy Brazyli ale glownymi wlascicielami sa Tajwanczycy.Wiem takze ze Hankook jest prawie w calosci w lapach michelina i jest opona z KOREI z reszta o czym pisalem.Nazwalem ich chinszczyzna tylko z tego wzglezdu ze wielu ludzi wiedzac nawet ze sa z korei to i tak nazywaja je chinczykami.Mysle ze nie powinnismy tutaj walczyc na slowa i to kto wiecej wie oboje pracujemy w tym samym fachu wiec powinnismy sluzyc dobra rada osoba ktore sa zielone w temacie opon.pozdrawiam
http://www.federaltire.com/en/corporate.php
http://www.hankooktire-eu.com/about/history.html
http://www.kumhotyre.co.uk/company.php[/b]
-
- Forum Audi A6 / A7
czyli generalnie rdzenne chiĂączyki (nazw nie wymienie bo te nazwy za szybko się zmieniają ) są wg mnie do du......y. opinię tą stawiam na podstawie kilkuletnich obserwacji stanu opon należących do moich klientów jak też ich bezpośrednich opini . na dzieĂą dzisiejszy tylko ok 10 % je chwali -być możę nie są wymagający i trafiły im się dobre egzemplarze . ja osobiście handlować tym zacznę z chwilą gdy dojdą do jakości opon koreaĂąskich które są nie doceniane na naszym rynku .
-
- Forum Audi A6 / A7
nie tylko gm ale również AUDI i FORD w niektórych modelach .
jest to nidoceniana marka w europie .która jakością przeskoczyła wiele europejskich brendów .jeśli będziemy tak oszczędzać i utrzymywać bande darmozjadów z europarlamentu to nie dziwmy się żę nas korea i chiny przeskoczą a nam zostanie przesięść się na rowery i skutery co już widać na naszych drogach
jest to nidoceniana marka w europie .która jakością przeskoczyła wiele europejskich brendów .jeśli będziemy tak oszczędzać i utrzymywać bande darmozjadów z europarlamentu to nie dziwmy się żę nas korea i chiny przeskoczą a nam zostanie przesięść się na rowery i skutery co już widać na naszych drogach
Prawda jest taka że do chevroletów fabrycznie montowane hankooki bo po mimo produkcji tych opon w korei płd. to te opony są na koncesji amerykańskiej. A w USA nik nie będzie zakładał nie swoich opon. Tam jest inny światopogląd, nikt jak w Polsce nie buduje tam zakładów i wywala w nie kasę, żeby potem je oddać za bezcen.
USUNIęTO - Regulamin Forum pkt 29!