[A6 c5 sedan] brak oświetlenia bagażnika
[A6 c5 sedan] brak oświetlenia bagażnika
Oświetlenie bagażnika zaczęło mi przerywać, potem całkowicie padło. Sprawdziłem żaróweczki i są OK, wywaliłem też większość tapicerki bagażnika w poszukiwaniu jakiejś czujki, ale takowej nie znalazłem. Macie może jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez zbiczeek, łącznie zmieniany 2 razy.
zbiczeek
Hej! Nie wiem czy juz uporales sie z problemem ale na 100 proc masz przerwany przewód ja miałem tosamo tzn brak oświetlenia w baażniku i brak wyświetlania na desce otwartego bagażnika t dwa objawy są ze sobą powiazane i odpowiedzalny jest za to jeden przewód który w moim przypadku był po prostu przerwany w tym gumowym łączniku miedzy nadwoziem i klapą bagażnika.... wymieniasz i po sprawie o ile oczywiście żarówki i mikrostycznik są w porządku... POZDRO
witam
koledzy mam podobny problem z tymi lampkami w mojej a6
mianowicie nie świeci mi podswietlenie rejestracji .. lampka w bagażniku i nie mam mgielnego
nie sprawdzałem jeszcze bezpieczników bo nie wiem który odpowiada za ta usterkę może ktos pomoze
coz trzeba zrobic by usunąć problem ...Patrzac na kable z bagazniku niby sa ok ..
Wcześniej czasami pomogło otwarcie klapy i ponownie jej zamkniecie i podświetlenie wracało ....
Bezpieczniki sprawdzane i sa ok ....
koledzy mam podobny problem z tymi lampkami w mojej a6
mianowicie nie świeci mi podswietlenie rejestracji .. lampka w bagażniku i nie mam mgielnego
nie sprawdzałem jeszcze bezpieczników bo nie wiem który odpowiada za ta usterkę może ktos pomoze

Wcześniej czasami pomogło otwarcie klapy i ponownie jej zamkniecie i podświetlenie wracało ....
Bezpieczniki sprawdzane i sa ok ....
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 13:32 przez Campao, łącznie zmieniany 1 raz.
Podepne się pod ten temat,bo nie chce zakładać nowego wątku.
Mianowicie w mojej A6 AVANT brak oświetlenia w bagażniku.
Czytając ten wątek i kilka innych,sugerujecie,że jest przetarta wiązka kabli,na łączeniu klapy z resztą karoserji.
Ale mnie zastanawia to,że usterka wymienionego kabla może mieć związek z lampkami w klapie bagażnika,ale co z lamkami we wnątrz bagażnika,przecież one nie są powiązane z tą wiązką.
Oczywiście sprawdziłem wszystkie żarówki i bezpieczniki.
Ma ktoś jakieś sugestje ?
Ja już znalazłem przyczyne. Mam walnięty czujnik zamknięcia klapy. Poprzedni właściciel go zaślepił,żeby nie wyskakiwał komunikat o otwartej klapie.
Gdzie mogę znależć nr. tej część?
Mianowicie w mojej A6 AVANT brak oświetlenia w bagażniku.
Czytając ten wątek i kilka innych,sugerujecie,że jest przetarta wiązka kabli,na łączeniu klapy z resztą karoserji.
Ale mnie zastanawia to,że usterka wymienionego kabla może mieć związek z lampkami w klapie bagażnika,ale co z lamkami we wnątrz bagażnika,przecież one nie są powiązane z tą wiązką.
Oczywiście sprawdziłem wszystkie żarówki i bezpieczniki.
Ma ktoś jakieś sugestje ?
Ja już znalazłem przyczyne. Mam walnięty czujnik zamknięcia klapy. Poprzedni właściciel go zaślepił,żeby nie wyskakiwał komunikat o otwartej klapie.
Gdzie mogę znależć nr. tej część?