Mianowicie jak brzmią Wasze 1.8T? Chodzi mi np o gazowanie na jałowym, to samo podczas jazdy. Irytuje mnie buczące, basowe brzmienie chyba z tłumika. 2.8 znajomego wydaje tylko przyjemne brzmienie v6, tłumika nie słychać absolutnie wcale. U mnie właśnie obok brzmienia silnika słyszę irytujące basowe buczenie tłumika. Nie jest to jakieś ultra głośne, jak wsiada ktoś jeżdżący Golfem czy innym gorszym autem to tego nie słyszy - chyba, że zwróci mu się uwagę. Ale ja spędzam w aucie dużo czasu, jeżdżę dużo (50-70kkm rocznie) i z czasem zaczęło mnie to zak******ć... Z czasem ten bas przy ~100-120kmh jest dla mnie już nie do wytrzymania, na zasadzie chiĂąskiej tortury wodnej;p Bynajmniej nie rozumiem ludzi modyfikujących tłumiki celem uzyskania basowego brzmienia - MASOCHIÂŚCI.
Czy tak niestety już 1.8t brzmi i muszę deal with it i jeździć przy nieco basowym akompaniamentem, czy elpidżi polskiego fachmana wypaliło mi któryś z tłumików? Jeśli tak, to za czym się rozglądać, w co celować? Mój mechanik mówi, że powinienem dojeździć ten tłumik, bo wszystkie zamienniki nawet BOSALa będą chodziły głośno

Pozdrawiam:)