Problem jest z tym że to co wleję od razu leci na kostkę więc raczej za długo z tym nie polatam. Boję się go z miejsca ruszać bo zanim wyjade z osiedla to znowu mi się kontrolka będzie świecićCopywriter pisze:Ps. Plynu dolej by sie nie swiecila kontrolka na blacie i mozesz latac. Jak bedzie malo to sie zapali. Silnika nie zatrzesz...
[ INNY] [a6 c5 2.8 quattro] wyciek płynu chlodniczego
- xan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Sprawdziłem już te trójniki i mam dwa koło siebie a nie jeden. Z tego co widzę to są one aluminiowe.
- xan
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie ja nic nie widzę takiego. Wydaje mi się tylko że niektóre objemki są krzywo pozakładane i zbyt blisko koĂąca wężyka
Tu mniej wiecej widać jak to wygląda. Mam kolegę który mógłby mi to podokręcać bo ma klucze którymi tam sięgnie ale ciężko trochę o ten drugi trójnik bo jest niżej i trochę schowany.
Tu mniej wiecej widać jak to wygląda. Mam kolegę który mógłby mi to podokręcać bo ma klucze którymi tam sięgnie ale ciężko trochę o ten drugi trójnik bo jest niżej i trochę schowany.
- xan
- Forum Audi A6 / A7
A jak go odpowietrzyć?
Co do tego, że wycieka to jestem pewien bo stanąłem specjalnie w suchym miejscu żeby zobaczyć czy leci i była mała kałuża następnego dnia. Po tym pierwszym dolaniu płynu leciało mi od razu po zalaniu nowego płynudaniel1997 pisze:możliwe, że układ był jeszcze zapowietrzony i gdy auto ostygło poziom płynu sie zmniejszył.
-
- Forum Audi A6 / A7
Pisałeś wyżej że trójniki są dwa. Ja to przecież powiedziałem również wcześniej
Jak dla mnie, nadal się upieram, że to trójniki. Z góry nic nie zrobisz. Ten dolny trójnik ogarniesz z kanału. Te trójniki są między blokiem a ścianą więc MEGA trudno z góry się nimi zająć. Szczególnie tym dolnym. Ubycie płynu (ok litra) też wskazuje, że to one. Właśnie tyle płynu ubywa. Mniej więcej cały wyrównawczy. Tak na zdrowy rozum to nie wiem gdzie jeszcze mogłoby tak lecieć... A looknij jeszcze czy węże od wyrównawczego masz dobrze pozakładane... Weź też latarkę. I oblookaj czy pod węzami - na skrzyni - jest mokro. Najlepiej zalej motor płynem, odpal i sprawdź czy leci.. Poproś kumpla niech przegazuje a Ty się połóż i zobacz pod autem skąd kapie... To MUSI być widać skoro Ty twierdzisz, że nawet z parkingu byś nie wyjechał bo aż tak ubywa...

-
- Forum Audi A6 / A7