Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AEB 1.8 150 KM] Co zrobić by odzyskac wigor w aucie.

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
andrzej99

[ AEB 1.8 150 KM] Co zrobić by odzyskac wigor w aucie.

Post autor: andrzej99 » 28 mar 2012, 13:37

Drodzy forumowicze , chciałbym wam się podzielić na temat mojej A.6 c5 150 konnej audicy- mianowicie ma ona załozona instalacje LPG , nie narzekam jest ok pali ok 12-13 litrów .
Idzie wiosna ,wszyscy sprzaątaja w domach , a ja chciałbym coś zrobic dla auta .
Może uda sie zrobic tak zeby troszke był zwawszy .
Co można zrobić
wymieniam olej
świece(podobno droga sprawa w tym modelu)
ale co mogę teraz zrobić żeby leciutko odżyła , ewentualnei co powinienem sprawdzić tak na sezon .

Nadmienie że auto ma tiptronic i nie wie mczemu jak mam ustawione na automat to generalnie lepiej przyspiesza niz na tiptroniku , generalnie jadac 4 ok 90km/h dajac gazu on zbiera sie tak sobie a jak juz na auto jest inaczej czasem potrafi na 3 potem na 4 bieg przerzucic .
Ni zakładając kolejnego tematu zaptam co może byc przyczyna lekkich drgan w ok 2 tyś np jak jest 5 wł już i ma te 2100 obrótów tak lekko czuje lewa nogą jak dotyka kokpitu- ale to jak ktoś wię to niech rzuci na forum-generalnie zalezy mi na odzwieżeniu autka .

Kracy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kracy » 28 mar 2012, 18:41

Jesli to na LPG te drgania to może wtryski się koĂączą lub reduktor nie trzyma ciśnienia, albo jedno i drugie. Miałem kiedyć Magic Jety w 1.8T (passat) i też przy przyspieszaniu czuć było delikatne szarpanie. Wymieniłem na zielone hanki i był spokój.

R.K.O.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: R.K.O. » 28 mar 2012, 20:28

Zalezy co znaczy wigor w tych 150 kucykach ;) , nie bardzo beda fruwac ale do zawalidrogów nie nalezą :) generalnie mozna sprawdzić czy zawór DV jest szczelny ,wykasowac błedy , świece oleje to swoją drogą i filtr powietrza !! ;) i najlepiej zrobić mu dłuuuuuuuga jazde z ponadprzepisowymi prędkościami - tak np 20 km drogi jada 150 km/h - Turbawka wtedy odetchnie i bedzie lepiej reagowała. poo prostu przegarowac masziiiine
Pozdrawiam :)
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.

BLACK EDITION Mod poczatek ----->

Regulamin Punkt 27

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja