Witajcie dręczy mnie już długi długi czas problem z brzęczeniem i mruganiem kontrolki od zużytych klocków i braku płynu. Oczywiście klocki i płyn ok, nawet teraz klocki były zmieniane.
Co ciekawe z chwilą zamknięcia drzwi od kierowcy załącza się brzęczyk i mruga wspomniana kontrolka. Natomiast przy otwartych drzwiach tego problemu o dziwo nie ma. Zatem stawiam na elektrykę tylko pytanie co i gdzie?
Liczę na waszą pomoc - nie daje mi to już spokoju.
Kontrolka hamulców/płynu hamulcowego
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
świeci się i brzęczyk oczywiście też prawidłowo się uruchamiaszczerba2 pisze:sprawdz czy zaswieca sie lampka drzwi przy otwarciu i czy uaktywnia sie brzeczyk przy zapalonych swiatlach i otwartych drzwiach.
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Ja tam bardziej stawiam na jakieś przewody tylko pytanie co jest ew. połączone z obiegiem drzwi...
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
pomierz miermikiem czy sa przejscia na kablach od klockow i plywaku prawidlowo pracuja na zamknietym obwodzie. Mozesz rowniesz sprawdzic zwierajac kable od czyjek przed kostkami. Rozizoluj i skrec do kupy-przed kostka insalacyjna. Wyeliminujesz w ten sposob brak styku na pinach. ale stawiam na wine blatu lub komfortu.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
a no taki ze nim jak i kontrolkami zawiaduje modol komfortu lub sama deska i jesli masz cos uwalone w ktoryms z modulow to takie klocki sie dzieja. Sprawdz jeszcze polaczenia z masa blatu i komfortu. Sam komfort umiejscowiony jest chyba pod fotelem kierowcy-moze jest zalany, warto sprawdzic. Trzebaby poszukac shematow bedzie latwiej znajsc usterke
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.