Mój błąd... temat jest o skrzyniach... dlatego skojarzyłem, że kolega pyta o wymianę oleju w tipie...pawlosso pisze:Nie wiedziałem że wymiana oleju w silniku wpływa na pracę skrzyni biegów i że trzeba wykonywać adaptację??
[ TIP+Q] Duży problem po wyminie oleju
-
0x4B25A
Witam
Panowie moje zdenerwowanie (delikatnienie mówiąc) osiągnęło już chyba punk krytyczny.
Jestem na takim etapie:
1. Skrzynia sie popsuła o czym już wszyscy wiedzą
2. samochód oddany do firmy MId parts z wa-wy w celu naprawy skrzyni
3. efekt gorzej jak było skrzynia robi to co robiła + wypadanie wstecznego ślizganie się, szarpanie przy zmianie jak i przy redukci biegów, błąd taki jak był przed remontem czyli miedzy 4 a 5 biegiem
4. Co zrobić wydałem 10 000 zł jak mam podejść do reklamacji bo jestem pewny że usłyszę ze mechatronik do wymiany i ok ale poco te części za 10000 zł to nie wiem
Proszę też o wypowiedz serwisy bo wiem ze takie tu sa
pozdro
Panowie moje zdenerwowanie (delikatnienie mówiąc) osiągnęło już chyba punk krytyczny.
Jestem na takim etapie:
3. efekt gorzej jak było skrzynia robi to co robiła + wypadanie wstecznego ślizganie się, szarpanie przy zmianie jak i przy redukci biegów, błąd taki jak był przed remontem czyli miedzy 4 a 5 biegiem
4. Co zrobić wydałem 10 000 zł jak mam podejść do reklamacji bo jestem pewny że usłyszę ze mechatronik do wymiany i ok ale poco te części za 10000 zł to nie wiem
pozdro
-
fora audi
Po pierwsze - skrzynia nie naprawiona, wiec nie ma pieniazkow, to chyba oczywiste.pawlosso pisze:Witam
Jestem na takim etapie:
pozdro
Po drugie - nie umieja naprawic - zabieramy auto i jedziemy gdzie indziej.
Wiem - banał, gorzej jesli juz zaplaciles - wtedy beda sie migać do oporu.
BTW - moze wartoby bylo poszukac skrzyni uzywki ...
-
0x4B25A
... albo założyc sprawę w sądzie... niestety... tak to jest z tymi serwisami... ale fakt faktem... dziwi mnie, że zapłaciłeś za to... skoro najpierw powinienieś przetestować, czy usługa wykonana prawidłowo...
Czy powiedzieli Ci, że wszystko OK, a Ty zapłaciłeś i pojechałeś dopiero?
Potem wszyscy się dziwią, jak mówię, że wolę pojechać pół Polski (na głupią wymianę oleju) do porządnego serwisu niż takich naciągaczy... żeby nie powiedzieć dosadniej
Czy powiedzieli Ci, że wszystko OK, a Ty zapłaciłeś i pojechałeś dopiero?
Potem wszyscy się dziwią, jak mówię, że wolę pojechać pół Polski (na głupią wymianę oleju) do porządnego serwisu niż takich naciągaczy... żeby nie powiedzieć dosadniej
Panowie, przyjechałem po samochód, wsiadłem przejechałem jest ok wszytko chodzi jak złoto, zostałem poinformowany że bedzie twardsza zmiana biegów bo dużo częsci nowych, ok mysle sobie, jak bym nie zapłacił to bym samochodu nie dostał, dzwoniłem do firmy wiec jade na gwarancje zobaczymy co wyjdzie poinformuje na bieżąco
Najbardziej sie tego obawiałem ze wydam kase a efektu zero i sie nie pomyliłem
Najbardziej sie tego obawiałem ze wydam kase a efektu zero i sie nie pomyliłem
-
0x4B25A
-
Społeczność Audi A6
pawlosso, praca zostala nie wykonana prawidlowo, a tak na przyszlosc to tez nauczka dla nas ze odbierajac auto tzreba sie przejechac z osoba z serwisu by to ona pokazala i udowodnila ze problemy z ktorymi sie borykalismy zostaly usuniete. Daj znac jaki final bedzie miala twoja historia 
Nie poddawaj sie i trzymamy kciuki
Nie poddawaj sie i trzymamy kciuki
sliski temat..i wymien sobie Pan tu teraz olej :D mimo wszysko mysle tak jak oXA, poprostu wadliwy egzemplarz.. z tym ze dlaczego problem w takim razie sie nasilil po wymianie oleju...A moze cos w SSerwis spaprali przez pomylke (zdarza sie kazdemu, nowi zatrudnieni, wypadki przy pracy itd..
tak czy owak to chyba jeden jedyny temat ktory porusza problem wynikly w skutek wymiany oleju/ingerencji w dobrze dzialajaca skrzynie, mam racje..?
--------
jak to jest z ta podwujna/pojedyncza wymiana oleju i jak to sie stwierdza? Rozmawiajac wtedy z SSerwis przez tel, koles mi mowil ze oni nie wymieniaja oleju 2 x tak jak pisal Vonito, tylko raz (najpierw plucza czyms tam skrzynie, a nastepnie leja olej, do tego adaptacja).
tak czy owak to chyba jeden jedyny temat ktory porusza problem wynikly w skutek wymiany oleju/ingerencji w dobrze dzialajaca skrzynie, mam racje..?
--------
jak to jest z ta podwujna/pojedyncza wymiana oleju i jak to sie stwierdza? Rozmawiajac wtedy z SSerwis przez tel, koles mi mowil ze oni nie wymieniaja oleju 2 x tak jak pisal Vonito, tylko raz (najpierw plucza czyms tam skrzynie, a nastepnie leja olej, do tego adaptacja).
-
0x4B25A
W SSerwis mają specjalną pompę do przepłukania układu... jak ktoś robi samodzielnie, to takich rozwiązaĂą raczej nie posiada...RASUK pisze:jak to jest z ta podwujna/pojedyncza wymiana oleju i jak to sie stwierdza? Rozmawiajac wtedy z SSerwis przez tel, koles mi mowil ze oni nie wymieniaja oleju 2 x tak jak pisal Vonito, tylko raz (najpierw plucza czyms tam skrzynie, a nastepnie leja olej, do tego adaptacja).
Podsumowując, moim zdaniem nie masz się o co martwić...
-
igorw
MaTyS, skrzynie może i dobre ale Audi nie widzi potrzeby wymiany oleju w TIPie i tu jest problem: moja ASB umarła przy przebiegu 124000 km. I dlatego się sypią niestety, jakby wymienić olej co 60-80 tyś km byłoby inaczej a tak opinia o ASB Audi jest bardzo zła, wszyscy twierdzą że to najgorsze skrzynie półki premium.
-
MaTyS
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
igorw
Nie zgadzam się. Moja skrzynia bez wymiany, ma natrzaskane ponad 200 tys i nie jestem tu odosobnionym przypadkiem
Nie zgadzam się. Moja skrzynia bez wymiany, ma natrzaskane ponad 200 tys i nie jestem tu odosobnionym przypadkiem
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2014, 11:05 przez MaTyS, łącznie zmieniany 2 razy.