[Audi A6 C6 Avant] Przeciekająca tylna klapa
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C6 Avant] Przeciekająca tylna klapa
Witam, problem polega na tym, że DO klapy dostaje się deszcz, nawet niewielkie opady powodują, że po jej podniesieniu woda wylewa się przez te dwie białe lampki, które zresztą są już przepalone i przyrdzewiałe od metalowych elementów, do tego dochodzi niedziałająca wycieraczka i sprysk. Nie przecieka przez uszczelkę bo wszędzie przylega. Gdzie szukać przyczyny? Spotkał już ktoś coś takiego? Nowy zakup a tu taka lipa na początek...
-
- Forum Audi A6 / A7
Mogę tego spróbować, aczkolwiek szyba wygląda na nieruszaną... to dopiero po tym jak chociaż na chwilę przestanie padać...
[ Dodano: 2010-08-28, 10:54 ]
A ma ktoś może jakieś rysunki z ELSY jak rozebrać tapicerkę/plastiki tylnej klapy? Pomogło by mi to w znalezieniu miejsca przecieku, a tych zaczepów trochę tam jest...
[ Dodano: 2010-08-31, 22:23 ]
Tak dla potomności: okazało się że nieszczelna była gumowa tulejka na szybie przy tylnej wycieraczce, zalało silniczek a potem tylko dolewało tamtędy do środka klapy...
[ Dodano: 2010-08-28, 10:54 ]
A ma ktoś może jakieś rysunki z ELSY jak rozebrać tapicerkę/plastiki tylnej klapy? Pomogło by mi to w znalezieniu miejsca przecieku, a tych zaczepów trochę tam jest...
[ Dodano: 2010-08-31, 22:23 ]
Tak dla potomności: okazało się że nieszczelna była gumowa tulejka na szybie przy tylnej wycieraczce, zalało silniczek a potem tylko dolewało tamtędy do środka klapy...