[ A6 C6] zmieniarka 6cd w systemie BOSE - problem!
[ A6 C6] zmieniarka 6cd w systemie BOSE - problem!
Witam, audi a6 c6 3,0 tdi quattro 2005 rok rejestracja - jadac autem nagle przestalo mi czytać płytke, przełączyłem na kolejna piosenke i nic, nawet czas odtwarzania piosenki nie ruszył, jakby probelm z laserem. Zaczałem wyciagac plyty, wyszły mi 2 i 3 CD a 1,4,5,6 nie chciały. Na drugi dzien juz wyszly wszsytkie. Podczas czytania CD pojawił sie specyficzny chrobot, którego wczesniej nie było przy normalnej pracy. Obecnie jak wloze cd do zmieniarki, to miele miele i czasem odpali ale to w 2 przypadkach na 100 i cos zacznie grac, ale jak chce przewinac piosenke o kilka sekund to znow zaczyna chrobotac, tak jakby problem z laserem. Od dnia kiedy przestało czytac CD zaczeła wydawac jakies dziwne mechaniczne dzwieki, jak sie wlozu CD albo jak sie chce wyjac. Radio gra dobrze ale odwtarzac CD juz kicha. Mam system Bose, który jak jezdze sam to zawsze dudni na konkretnie a teraz bez CD to załamka. Pomóżcie ziomale i ziomalki:) alternatywne rozwiazanie to moze wymontowac zmieniarke i cos na mp3 tam wrzucic z czytnikiem i inne bajerek, ale jak to wtedy zgrac z joystickiem zeby ladnie na chodzilo i widoczne bylo na wyswietlaczu, a co najwazniejsze przy Bose mp3 z czytnika chyba nie da takiej frajdy i jakosci dzwieku jak muza z CD. wiec w pierwszej kolejnosci spróbujmy rozwiklac problem ze zmieniarka, czy nowa trzeba, a jak tak to gdzie dostac mozna pewna i jak ja zamontowac cos tam podpiac wgrac zgrac zsynchronizowac z kompem czy cos zeby bylo wszystko ladnie pieknie, a jak sie nie da to mp3 jakies z bólem, czego bym nie chciał. dzieki z góry , szerokiej drogi :D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Prawdopodobnie pada ci naped w zmieniarce
Ja osobiscie polecam AMI podlaczysz HDD mozesz sobie zgrac wszsytko w formacie jakim zechcesz i sterowanie masz z poziomu MMI,alternatywa jest tez zmieniarka mp3 ktora ma juz poprawiony naped tak wiec jest pewniejsza 

Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany