[ ASN 3.0 220 KM] problem z chekiem po zalozeniu lpg
Kolego ja w tym silniku mam Instalke BRC (kosztowało to prawie 5tys), ale chek nie ma prawa sie swiecic. Jesli nie wiesz dlaczego sie swieci to nie jezdzij, zanim nie usuniesz przyczyny, bo jesli to zła mieszanka, badz Kat, to nic dobrego dla silnika.
Ja przerobiłem wymiane katów i robote głowicy.
Jeśli sondy, katy i mapa instalki jest ok, to zaden chek nie swieci
a auto pracuje tak jak na PB.
Jesli to kat to wyskoczy bład niskiej sprawności z podaniem konkretnej strony auta.
Ja przerobiłem wymiane katów i robote głowicy.
Jeśli sondy, katy i mapa instalki jest ok, to zaden chek nie swieci

Jesli to kat to wyskoczy bład niskiej sprawności z podaniem konkretnej strony auta.
-
- Forum Audi A6 / A7
A spotkał sie ktos z błedem podgrzany kat poniżej progu wydajnosci? Tata w a4 ma ASN na gazie(stag 300 hanna) i co jakies 2-3tyg zapala mu sie check tylko ze nie podczas jazdy a jak stanie i chodzi na wolnych. Mam vaga i zakazdym razem kasuje błedy a wyskakuja losowe wypady zaplonu i własnie ten blad z katem. Czy ktos wie jaka moze byc przyczyna? Gdzies czytałem ze jak sie na krotkich trasach jezdzi to sie nie dogrzewa i wywala błąd prawda to? Czy pprostu sie konczy?
Posiadałem Staga 300 Gazownik również u mnie w miescie zle go załozyl chociaż założyl duzo instalacji poprostu stag nie pasował wywalało bledy szarpał skakał na benzyne itp.... zdemontowałem instalacje i w Olsztynie załozyłem 4 miesiace temu BRC z wyższej półki zapłaciłem 4.500tys i jestem zadowolony jezdzi jak na benzynie 0 problemów!
mario3231
Mam BRC, wszystko było cacy, silnik pracował na pb, a po regulacji (miesiac temu) w serwicie BRC w Wawie CZAKRAM, widzę ze jest gorzej, silnik nie LPG nie ma tej mocy i czasem chwieje sie na obrotach. Ale co chcialem powiedzieć, tez mam coś takiego jak TY przy stałej prędkości np. 1200 obr. zaczynają obr. falować na pb tez.
Ja sie zastanawiam czy jest ktos z okolicy Wawy, kto może mi pomóc z Vagien, poustawiać korekty. Oczywiście odwdzięcze się.
Mam BRC, wszystko było cacy, silnik pracował na pb, a po regulacji (miesiac temu) w serwicie BRC w Wawie CZAKRAM, widzę ze jest gorzej, silnik nie LPG nie ma tej mocy i czasem chwieje sie na obrotach. Ale co chcialem powiedzieć, tez mam coś takiego jak TY przy stałej prędkości np. 1200 obr. zaczynają obr. falować na pb tez.
Ja sie zastanawiam czy jest ktos z okolicy Wawy, kto może mi pomóc z Vagien, poustawiać korekty. Oczywiście odwdzięcze się.