[ AJK 2.7 230 KM] duze spalanie!!!
[ AJK 2.7 230 KM] duze spalanie!!!
witam kolegow klubowiczow
spalanie w miescie w okolicach 15l wiec nie ma tragedii ale na trasie nie bardzo schodzi ponizej 13.5l wiec wydaje mi sie ze troszke przesadza oczywiscie nie szalejac przy normalnej jezdzie 100-130km/h
zagladalem juz do obu sond lambda i niby sa ok i dzialaja poprawnie
gdzie jeszcze szukac przyczyn???
pozdrawiam
spalanie w miescie w okolicach 15l wiec nie ma tragedii ale na trasie nie bardzo schodzi ponizej 13.5l wiec wydaje mi sie ze troszke przesadza oczywiscie nie szalejac przy normalnej jezdzie 100-130km/h
zagladalem juz do obu sond lambda i niby sa ok i dzialaja poprawnie
gdzie jeszcze szukac przyczyn???
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2003
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jak trasę nazywasz 50 km to się nie dziw. Masz 2x turbo szału nie bedzie. Do tego trzeba umieć operować dobrze gazem lekka noga a nie cegłówka. to zajedziesz do tych powiecmy 11.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli chodzi o porównywanie spalane to bardzo duże znaczenie ma specyfikacja miasta po którym się śmiga (światła, korki itp.). Jeden napisze że mu pali w mieście 14l a drugi 16-17l i nie znaczy to że ten drugi ma coś nie tak z autem. Powinno się podać jeszcze przy jakiej średniej prędkości (wyliczonej przez komputer) i z jakiego dystansu to spalanie wychodzi bo to ma zasadniczy wpływ na wysokość spalania.