Gdzie ubezpieczaliście swoje auta i za ile ?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
OC w MTU. Po kupnie kazali doplacic 320 PLN (poprzednik mial 50% znizki, ja 30%)
! Telefonicznie interweniowalem- zle wyliczyli i stanelo na 150. Agent w Kielcach mnie zdenerwowal, bo nawet nie probowal ustalic z MTU dlaczego tak duzo wyszlo a mi wkrecal txt: "Pan tez tego nie rozumie?". Zobaczymy co od nich przyjdzie w maju (koniec polisy). Moja obecnie jest wystawiona na 569 PLN.

Ja ubezpieczyłem w Liberty Direct po odliczeniu jednej kolizji wyszło 550zł to wtedy było najtaniej. Jeśli ktoś chce skorzystać ze zniżki to polecam mój numer polisy, będzie 50zł mniej: 94439272 Ja też tak zrobiłem.
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
-
- Forum Audi A6 / A7
Warta, samo OC (woj. świętokrzyskie). 560 pln/rok. Zniżka za dziecko, za jednorazową opłatę i prawo jazdy 18 lat. Pierwotnie gość mi wyliczył 1200 pln, ale zapytałem go czy mógłby być bardziej kreatywny, kiwnął głową i stanęło na kwocie którą podałem wyżej. Dodam,że nie mam kontynuacji bo w Polsce rejestrowałem na siebie po raz pierwszy samochód. Jeżeli jest ktoś z okolic Buska Zdroju zainteresowany namiarami na tego kreatywnego ubezpieczyciela to piszcie na PW.
Raz Audi - zawsze Audi
Było: Audi A4 B5 sedan 1.8
Audi A6 C5 avant 2.8
Audi A6 C5 avant 2.8
a słyszeliście że w przyszłym roku ubezpieczenia OC maja pójść w górę o 100%
dziś koleszka z pracy mi powiedział że wczoraj w TV usłyszał. związane jet to z tym że ubezpieczyciel w razie wyceny Twego auta po przygodzie nie może wyceniać że element jest do naprawy tylko że element jest do całkowitej wymiany. i tak to ma się tyczyć każdej części auta po wypadku.
ogólnie to jest wymóg UE ( ceny OC ) bo mamy najniższe w Europie.
jak ktoś ma inne info to podzielcie się nią.

Robert Ferrari czeka
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja słyszałem dziś w tv, że powodem tychże podwyżek jest gwarancja użyczenia samochodu zastępczego przez ubezpieczyciela na czas naprawy auta poszkodowanego, w chwili obecnej nie każda polisa to gwarantuje. Prywatnie moje odczucie jest takie, że chodzi o wysępienie od nas kasy, a pretekstów można mnożyć.Lukash pisze:a słyszeliście że w przyszłym roku ubezpieczenia OC maja pójść w górę o 100%dziś koleszka z pracy mi powiedział że wczoraj w TV usłyszał. związane jet to z tym że ubezpieczyciel w razie wyceny Twego auta po przygodzie nie może wyceniać że element jest do naprawy tylko że element jest do całkowitej wymiany. i tak to ma się tyczyć każdej części auta po wypadku.
Raz Audi - zawsze Audi
Audi A6 C5 avant 2.8
Audi A6 C5 avant 2.8