Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ARJ 2.4 165 KM] Zmiana oleju?

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blackstr8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ARJ 2.4 165 KM] Zmiana oleju?

Post autor: blackstr8 » 10 mar 2012, 15:41

Witam..mam pytanie bo przeszukałem już i forum i inne strony i nie znalazłem odpowiedzi jednoznacznej a już wogóle o silnikach benzynowych.. A wiec czy można przejść z oleju castrol 10/40 na castrol 5/40 w tym silniku 2.4 v6 tak jak jest zalecane w książce do tych silników i jakie mogą i czy wogole będą jakieś tego skutki oprócz jakiś wycieków z pod uszczelki,dodam ze to mam teraz bo ciężko jest uszczelnić V-ke nawet ori uszczelkami no ale przy tej wymianie sylikon chyba załatwi sprawę :) Wracając do sprawy,wiem ze przejście z mineralki na syntetyk w dieslu wypłukuje i silnik bierze olej ale jak sprawa ma sie do benzyniaków i tego silnika?? <mysli>
Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.

piecka9
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piecka9 » 10 mar 2012, 22:00

można śmiało przechodzić chyba że ma się mocno zużyte pierścienie tłokowe to wtedy przy odpalaniu powstanie zasłona dymna zimnego motoru oczywiście ale patrząc ze strony ekonomicznej jeśli ci będzie go dużo ubywać to ten pólsyntetyk będzie tańszy na dolewki i pewnie dlatego jest nim zalany

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja