[ A6 C5 Avant] dodatkowe wyposażenie
[ A6 C5 Avant] dodatkowe wyposażenie
Witam.
I odrazu przpraszam za nowy temat ale nie znalazłem nigdzie aby ten watek byl poruszany
1 własciciel niemiec zamówił auto z fabryki, po odebraniu zażyczył sobie dodatkowe wyposażenie. Auto powendrowało do firmy Quattro GmBH. Kiedy kupiłem ten samochód i pojechałem zrobić przegląd dowiedziałem sie w serwisie o tym doposażeniu.Po wklepaniu nr VIN na ekranie monitora w serwisie mieli tylko napis exlusiw option. W serisie nie ma możliwości napisania pisma do niemiec o to aby przesłali informacje z listą o jakie elementy samochod doposazyli. Jedynie mogą wysłać zapytanie o konkrety element lub część, wtedy oni odpisuja czy zostało to zmienione czy nie. Nie mam juz pomysłu co zrobić aby dowiedzieć sie co w tym aucie jest innego. Jeżeli mieliście podobną sytuacje albo macie jakies pomysły byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i pomoc.
I odrazu przpraszam za nowy temat ale nie znalazłem nigdzie aby ten watek byl poruszany
1 własciciel niemiec zamówił auto z fabryki, po odebraniu zażyczył sobie dodatkowe wyposażenie. Auto powendrowało do firmy Quattro GmBH. Kiedy kupiłem ten samochód i pojechałem zrobić przegląd dowiedziałem sie w serwisie o tym doposażeniu.Po wklepaniu nr VIN na ekranie monitora w serwisie mieli tylko napis exlusiw option. W serisie nie ma możliwości napisania pisma do niemiec o to aby przesłali informacje z listą o jakie elementy samochod doposazyli. Jedynie mogą wysłać zapytanie o konkrety element lub część, wtedy oni odpisuja czy zostało to zmienione czy nie. Nie mam juz pomysłu co zrobić aby dowiedzieć sie co w tym aucie jest innego. Jeżeli mieliście podobną sytuacje albo macie jakies pomysły byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i pomoc.
wszystkie c5 miały maskę z alu
nie bardzo rozumiem co cię martwi?
ciesz się, że niemiec wypasił ci auto a nie zostawił golasa.
Tak na marginesie to ASo może powiedzięć ci na jakich oponach auto wyjechało z fabryki i jaki miało akumulator więc nie wierzę, że nie mogli sprawdzić co było w wyposażeniu seryjnym.
nie bardzo rozumiem co cię martwi?
ciesz się, że niemiec wypasił ci auto a nie zostawił golasa.
Tak na marginesie to ASo może powiedzięć ci na jakich oponach auto wyjechało z fabryki i jaki miało akumulator więc nie wierzę, że nie mogli sprawdzić co było w wyposażeniu seryjnym.
Moje byłe miłości:
A6 c4 1,8 20v (125 KM), A4 b5 1,8T (180 KM), A6 c5 2,8 v6 quattro (193 KM), A4 b5 2,4 v6 quattro avant (165 KM), S4 c4 4,2 v8 quattro (290 KM), A6 c5 1,8T (150 KM), A4 b5 2,8 v6 quattro avant (193 KM)
A6 c4 1,8 20v (125 KM), A4 b5 1,8T (180 KM), A6 c5 2,8 v6 quattro (193 KM), A4 b5 2,4 v6 quattro avant (165 KM), S4 c4 4,2 v8 quattro (290 KM), A6 c5 1,8T (150 KM), A4 b5 2,8 v6 quattro avant (193 KM)
tak aię składa kolego, że jestem pracownikiem ASO i VIN da się rozkodowac pod kątem wyposażenia(nie widziałem jeszcze auta bez takiej opcji).Mogłeś poprosic o listę wyp standardowego swojego auta a potem sprawdzić co masz dodatkowo.fantomek pisze:nic mnie nie martwi chce wiedzieć o jakie elementy samochód został doposażony. Po 2 jakbyś przeczytał uwaznie to co napisałem to bys nie pisał bzdur.
Moje byłe miłości:
Skoro jestes pracownikiem ASO to powinienes wiedzieć że możesz otrzymać wykaz wszystkich części założonych przez fabryke ale niestety nie jest tak jezeli doposażenie nastapiło nie w fabryce ale w firmie należącej do Audi. I tak jak już napisałem ASO może jedynie wysłać zapytanie do Quattro GmbH o konkretny element lub część. Jedynie Kulczyk Tradex jako generalny importer mogłby spróbować coś zrobić ale oni mają to głeboko w odbycie. Dlatego poruszyłem temat na forum.
Dzięki za pomysł ale jeżeli chodzi o liste standartowego wyposazenia danego modelu to jest to do zrobienia tylko nie zabardzo wiem jak zweryfikować to z częściami i elementami które mam zainstalowane u siebie.
Dzięki za pomysł ale jeżeli chodzi o liste standartowego wyposazenia danego modelu to jest to do zrobienia tylko nie zabardzo wiem jak zweryfikować to z częściami i elementami które mam zainstalowane u siebie.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
To akurat dosyć proste. Jeśli z wlepki wynika, że masz fotele tkaninowoe a Ty masz skóre to juz masz. Sprawdź w ten sposób co Ci podmienili i tylefantomek pisze:Dzięki za pomysł ale jeżeli chodzi o liste standartowego wyposazenia danego modelu to jest to do zrobienia tylko nie zabardzo wiem jak zweryfikować to z częściami i elementami które mam zainstalowane u siebie.

Przecież nie załozyli Ci czegoś co nie wystepowało jako cześć Audi. To nie było przecież auto dla Bonda, zwłaszcza z tak słabym silnikiem (o, silnik mogliby wymienić, chociazby na 1,8 T

Tak, że szukaj co masz inne w porównaniu z wykazem i będziesz wiedział. No chyba, że masz zainstalowaną wyrzutnie rakiet p-lot albo chociażby fontannę, to już byłoby coś. No ale takie cos byś zauważył i nie byłoby tematu

Części samochodowe online - Motostacja pl
włąsnie to próbowałem nieudolnie przekazać -porównanie stanu faktycznego z listą wyposażenia z jakim auto opuściło fabrykęRomanS pisze:To akurat dosyć proste. Jeśli z wlepki wynika, że masz fotele tkaninowoe a Ty masz skóre to juz masz. Sprawdź w ten sposób co Ci podmienili i tylefantomek pisze:Dzięki za pomysł ale jeżeli chodzi o liste standartowego wyposazenia danego modelu to jest to do zrobienia tylko nie zabardzo wiem jak zweryfikować to z częściami i elementami które mam zainstalowane u siebie.![]()
Przecież nie załozyli Ci czegoś co nie wystepowało jako cześć Audi. To nie było przecież auto dla Bonda, zwłaszcza z tak słabym silnikiem (o, silnik mogliby wymienić, chociazby na 1,8 T).
Tak, że szukaj co masz inne w porównaniu z wykazem i będziesz wiedział. No chyba, że masz zainstalowaną wyrzutnie rakiet p-lot albo chociażby fontannę, to już byłoby coś. No ale takie cos byś zauważył i nie byłoby tematu

Moje byłe miłości:
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Faktycznie, gryfi, jakoś zbyt pospiesznie przelecialem chyba posty i nie zauważyłem, że o tym pisałeś, sorygryfi pisze:włąsnie to próbowałem nieudolnie przekazać -porównanie stanu faktycznego z listą wyposażenia z jakim auto opuściło fabrykę

Mysle, że to jedyna droga. Jesli kol fantomek, nie ma doświadczenia w tym jak co powinno wyglądać to wskazana pomoc kogos oblatanego, to byłaby chyba jedyna trudność.

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
fantomek, ironizujesz teraz
?
Jedź do ASO, (piszesz, że byłeś w serwisie, ale skoro nie mogli Ci po VINie rozszyfrować wyposażenia to mniemam, że nie w ASO
?) tam sobie załatw specyfikację wyposażenia. Nie ma takiej opcji aby mieli tylko "opcja eksklusiv" bo np specyfikacja PR jest potrzebna do zamawiania właściwych części z ETKI.
Jak poznasz PR dot hamulców to potem w ETCE sprawdzisz jakie masz. I tak dalej z innymi zespołami. Masz wiec rozwiązanie jak to zrobic
Ale nie wymagaj, żeby ktoś z forum zrobił to za Ciebie skoro Ty nie masz zielonego pojęcia co masz w aucie nietypowe.
Zresztą ta firma tuningowa mogła Ci pomontować cokolwiek, pewnie właśnie części nieoryginalne (bo skoro Niemiec chciałby doposażenia oryginalnego to zamówiłby w fabryce od razu, przecież to duzo taĂąsza opcja)

Jedź do ASO, (piszesz, że byłeś w serwisie, ale skoro nie mogli Ci po VINie rozszyfrować wyposażenia to mniemam, że nie w ASO

Jak poznasz PR dot hamulców to potem w ETCE sprawdzisz jakie masz. I tak dalej z innymi zespołami. Masz wiec rozwiązanie jak to zrobic

Ale nie wymagaj, żeby ktoś z forum zrobił to za Ciebie skoro Ty nie masz zielonego pojęcia co masz w aucie nietypowe.
Zresztą ta firma tuningowa mogła Ci pomontować cokolwiek, pewnie właśnie części nieoryginalne (bo skoro Niemiec chciałby doposażenia oryginalnego to zamówiłby w fabryce od razu, przecież to duzo taĂąsza opcja)