[ AWX 1.9 131 KM] pomocy !!spadek mocy esp i spirala swi
[ AWX 1.9 131 KM] pomocy !!spadek mocy esp i spirala swi
Witam wszystkich , mam swoja a 6 od kilku dni , jedzilem nia spokojnie zrobilem jakies 700 km i pewnego dnia jadac do pracy na malym wzniesieniu przy okolo 3 tys obrotow zaczely one spadac wraz z predkoscia auta tak jak by je przychamowalo , zapalila sie kontrolka od esp i spirala od swiec migala gdy zgasilem i odpalilem silnik ponownie wszystko bylo ok . od tego dnia dzieje mi sie tak codzienie w drodze do pracy i z pracy . prosze o pomoc .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
zacznij od czyszczenia turbiny preparatem WYNSS jeśli jest przytarta geometria powinno ją ruszyć
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

Witam, dzieki wszystkim za pomoc , nie udalo mi sie niestety kompa zrobic , wiec musze znalesc jakiegos lapka z xp i wtedy bede vag-owal , preparat wynn's zakupiony czekam na przesylke no i do roboty , jak bede mial jakies informacje z waga odrazu sie nimi podziele . pozdrawiam
[ Dodano: 2012-03-10, 20:20 ]
Witam ponownie , udalo mi sie przeskanowac auto znalazlem 2 bledy : 1. to p1639 z tego co wyczytalem to jest to czujnik polozenia pedalu gazu ( jak to sie ma do moich objawow ?) a drugi to : 01314 - engine control module 79-10 - please check faults codes - intermittent . oba usunolem i narazie sie nie pojawiaja zobaczymy po pierwszej jezdzie . wiec teraz zglupialem dlaczego auto mi sie tak zachowuje i co mam z tym wszystkim zrobic czy ktos moze mi pomoc
??
[ Dodano: 2012-03-13, 19:33 ]
witam wszystkich ponownie
wyczyscilem zawor EGR razem z wezami uzylem do tego specyfiku firmy wynn's egr 3 , odpiolem ten przewod co idzie na wezu zabardzo nie wiem co to ;0 bo jestem laikiem , po poskladaniu wszystkiego przeskanowalem auto i pojawily sie takie bledy
p1639 czyli pedal gazu to juz wiem
p1156
p1161
p1857
czy ktos jest wstanie mi powiedziec co to za bledy i czemu sie pojawily ? czy to jest spowodowane odpieciem tego przewodu ( to chyba przeplywomierz czy cos takiego ) prosze o pomoc ,
[ Dodano: 2012-03-10, 20:20 ]
Witam ponownie , udalo mi sie przeskanowac auto znalazlem 2 bledy : 1. to p1639 z tego co wyczytalem to jest to czujnik polozenia pedalu gazu ( jak to sie ma do moich objawow ?) a drugi to : 01314 - engine control module 79-10 - please check faults codes - intermittent . oba usunolem i narazie sie nie pojawiaja zobaczymy po pierwszej jezdzie . wiec teraz zglupialem dlaczego auto mi sie tak zachowuje i co mam z tym wszystkim zrobic czy ktos moze mi pomoc

[ Dodano: 2012-03-13, 19:33 ]
witam wszystkich ponownie
wyczyscilem zawor EGR razem z wezami uzylem do tego specyfiku firmy wynn's egr 3 , odpiolem ten przewod co idzie na wezu zabardzo nie wiem co to ;0 bo jestem laikiem , po poskladaniu wszystkiego przeskanowalem auto i pojawily sie takie bledy
p1639 czyli pedal gazu to juz wiem
p1156
p1161
p1857
czy ktos jest wstanie mi powiedziec co to za bledy i czemu sie pojawily ? czy to jest spowodowane odpieciem tego przewodu ( to chyba przeplywomierz czy cos takiego ) prosze o pomoc ,