[A6 C5 1.8T] Spryskiwacze nie działają
[A6 C5 1.8T] Spryskiwacze nie działają;
Witam Panów. W moim autku, słychać działanie pompki, lecz na szybę nie poleci ani jedna kropla.Zbiornik jest zasyfiny kamieniem i Bóg wie czym jeszcze.Czy muszę demontować całe to badziewie, czy wystarczy nalać tam jakiegoś płynu który odmuli instalację.Jeśli tak to jakiego? Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Dzięki Panowie za pomoc.Wlałem do zbiornika odkamieniacz,przepchałem szpilką; końcówki, spryskiwacz po stronie kierowcy zapiernicza aż miło.Drugi nie działa, lecz myślę iż jest to tylko kwestią; czasu zanim zacznie hulać.Swoją; drogą; "zgroza" do jakiego stanu doprowadził ten układ poprzedni własciciel.Jeszcze raz DZIĘKI i pozdrawiam
Kylo, bracie- dobrej jakości do pralek i zmywarek- który nie niszczy instalacji (flaszkę po nim wyrzyciłem więc marki nie podam).Wcią;ż lewy spryskiwacz nie działa, muszę przemyśleć jego demontaż. Pozdro :roll:Dodam jeszcze że miałem pewne obawy przed wlaniem specyfiku do obiegu, lecz poza kamieniem na szybach i dachu (łatwo jest je usuną;ć) nic złego się nie wydarzyło.
Ja mam ten sam problem, jutro robie zakup CALGONIT odkamieniacz w płynie do zmywarek, koszt ok 10 PLN.kylo99 pisze:a co to za odkamieniacz?
Wleje do pojemnika na płyn i mam nadzieje, iż pomoże ...
Audi A6 Avant - sportowe kombi
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D