[A6 C5] Jak podłączyć radio.
[A6 C5] Jak podłączyć radio.
Pytanie niby banalnie proste - ale poprzedni właściciel coś tam musiał podłączać wcześniej, potem to wszytko zdemontował i teraz jak podłącze radio to za każdym razem muszę je włączyć ręcznie. A chcę żeby włączało się po przekręceniu kluczyka - tak miałem zawsze. Problem jest tego rodzaju, że kabelek brązowy z czarnymi kropkami jest obcięty i wystaje go około 10cm z kostki. Czy koniecznie muszę znaleźć jego dalszą część żeby działało tak jak chcę, czy jest może jakiś inny sposób. A - przypomniałem sobie że ten brązowy był połączony z masą (zapomniałem kolor kabelka), tą co dochodzi do kostki. Jeśli koniecznie trzeba połączyć oba brzegi tego brązowego to gdzie go szukać - czy tej samej wiązce co dwa pozostałe zasilające idące do kostki, czy gdzieś indziej.
No nie wiem czy to aż takie skomplikowane. To radio w poprzednim moim samochodzie (Passat B5) normalnie działało tak jak trzeba. I nic nie musiałem kodować. Tutaj też raczej tak jest - tylko chodzi o ten brązowy kabelek - czy muszę go znaleźć w tej wiązce czy może gdzieś coś jest niedaleko z czym mogę połączyć.
- 7agan
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kabelek brazowy to jest wlasnie masa.
Tak posta napisales ze nie bardzo kumam o co chodzi. Jak teraz masz mase podpieta??
pewnie zamyka ci sie obwod przez antene albo cos. Sadzac po tym ze radio wczesnie w Passacie siedzialo to domyslam sie ze to nie jest ogyginal. Wiec problem z zalaczanie stacyjka moze byc trudny. To wszystko zalezy od tego jakie tam radio bylo w orginale. Czesc byla sterowana can-busem czesc nie. Wez miernik i przeswietl wszystkie kabelki kiedy zalcza sie +12V po przekreceniu stacyjki. Jesli znajdziesz taki kabelek to powinienes wiedziec co z nim robic. Jesli nie to musisz pociagnac dodakowy kabelek o ktorym wspomnialem.
Tak posta napisales ze nie bardzo kumam o co chodzi. Jak teraz masz mase podpieta??
pewnie zamyka ci sie obwod przez antene albo cos. Sadzac po tym ze radio wczesnie w Passacie siedzialo to domyslam sie ze to nie jest ogyginal. Wiec problem z zalaczanie stacyjka moze byc trudny. To wszystko zalezy od tego jakie tam radio bylo w orginale. Czesc byla sterowana can-busem czesc nie. Wez miernik i przeswietl wszystkie kabelki kiedy zalcza sie +12V po przekreceniu stacyjki. Jesli znajdziesz taki kabelek to powinienes wiedziec co z nim robic. Jesli nie to musisz pociagnac dodakowy kabelek o ktorym wspomnialem.
Tu chyba nie chodzi o can-busa, większość aut - Fordy, Ople mają to że włącza się radio po przekręceniu kluczyka,u mnie poprzedni właściciel wymienił ori radio na Nevadę DJ 72 ze zmieniarką i bez żadnego kodowania czy coś tam radio odpala przy włączeniu zapłonu. Myślę że coś z przewodami, tu masz link ze schematami
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... isooem.htm
pokombinuj, korzystaj z wyszukiwarki na forum, a znajdziesz praktycznie wszystko,daj znać czy rozwiązałeś problem
[ Dodano: 2008-11-30, 14:51 ]
kadzislaw i uważaj na zwarcie itp, bo to może trochę kosztować :mrgreen:
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... isooem.htm
pokombinuj, korzystaj z wyszukiwarki na forum, a znajdziesz praktycznie wszystko,daj znać czy rozwiązałeś problem

[ Dodano: 2008-11-30, 14:51 ]
kadzislaw i uważaj na zwarcie itp, bo to może trochę kosztować :mrgreen: