[ A6 C6] słabe radio
[ A6 C6] słabe radio
Witam wszystkich ,od niedawna jestem posiadaczem audi a6 c6 2,0 z 2005 roku. Mam pytanie czy można założyć w tym aucie radio lub odtwarzacz dvd i tv,gdyż w moim radiu niema ani navi ,ani dvd ,tv,mp3.Proszę o podpowiedz i co ewentualnie trzeba zrobić z góry dziękuje i pozdrawiam
tadeo93
tadeo93, więc polecam przestudiowanie forum... jest naprawde dużo informacji o tym łącznie z kosztami... np.
a6-c6-zmiana-standardowego-lcd-na-kolorowy-vt12395.htm
Zrobić to oczywiście się da... wszystko możesz wymienić... to tylko kwestia kosztów...
a6-c6-zmiana-standardowego-lcd-na-kolorowy-vt12395.htm
Zrobić to oczywiście się da... wszystko możesz wymienić... to tylko kwestia kosztów...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Waldek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam, na początek powiedz co masz w aucie.Wiem ze wcześniejszej wypowiedzi że masz mmi low.Teraz powiedz czy masz zmieniarkę w schowku pasażera i wzmacniacz w schowku w bagażniku po lewej stronie.Ja właściwie mam taki sam system jak ty i jutro zabieram się za wymianę dla niezdecydowanych forumowiczów utworze tutorial krok po kroku z cenami ile mnie to kosztowało.Wiązkę przewodów roiłem sam dokupiłem tylko kilka wtyczek i swiatłowody.Cała wiązka z kabelkiem do wyświetlacza ,światłowodami , adapterem(z MMI LOW na HIGH) kabelkami zasilającymi ,oraz przedłużaczami kabli antenowych radia kosztuje 922zł.Dla mnie to było za drogo więc zakupiłem kilka wtyczek. i teraz kosztowało 150zł (instalacja) plus 200zł kabelek od wyświetlacza do sterownika mmi, oraz 200zł światłowody .Tak więc na wszystkim zaoszczędziłem 4 stówki.Najwięcej czasu zabrało mi zrobienie adaptera (ale w koĂącu się udało).Ja miałem tylko wzmacniacz w bagażniku no i panel sterujący.Dokupiłem antenę navi,czytnik navi,zmieniacz cd,stelaż bo bagażnika ,radio,wyświetlacz,ramka zegarów,sterownik mmi, no i w/w kabelki koszt wszystkiego to około 2tyś.Dodam tylko że sterownik i zmieniacz cd zakupiłem już bez blokady komponentu i z polskim menu.Teraz musisz sobie przekalkulować czy chcesz inwestować takie pieniądze.Ja się zdecydowałem i po podpięciu wszystkiego (na krótko) byłem wniebowzięty.Jak wcześniej pisałem jutro zabieram się za przekładkę całości i następnie utworzenie opisu z fotkami.Na dziś już koĂączę bo czeka mnie jeszcze 2 zmiana.
Pozdrawiam
Pozdrawiam