henryk1965 pisze:Witam panowie mi co jakis czas zaswieci konewka oleju na duzym wyswietlaczu na czerwono i potrujny sygnal przy tym, zgasze auto nic sie nie dzieje jakis czas i pozniej znow piszczy, podpinalem pod vag i nie wykrylo zadnych bledow, wiec co to moze byc popmpa oleju

?, podobny problem mialem w passacie b5 tez migal olej i okazalo sie ze pompa do wymiany.
Zna ktos jakis sklep gdzie mozna kupic dobry nowy czujnik? stary wymienilem mimo ze byl ok ale nowy pokazywal brak oleju po 5 minutach od odpalenia, zareklamowalem i to samo. podmienilem u znajomegow passacie i to samo wiec zalozylem stary, stary dzialal az chyba do dzisiaj. dolalem oleju, teraz mam za duzo a przejechalem od ostatniej wymiany okolo 5-6 tys od maja, glownie trasy. Czyli jak to ktos pisal do wymiany czujnik, i olej, akurat wymieniam miske to ok.
P.S
Czy w trasie toze temp oleju mam okolo 100 stopni to wina kiepskiej pompy oleju?
po miescie zadko ale sie zdaza jak na klimce jade ale to dla tego chyba ze nie mam wiatraka od klimy bo sie skonczyl i wymienie go za miesiac.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a