[Audi A6 C5] cb radio
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
tak mialem w poprzednim aucie :
http://imageshack.us/photo/my-images/268/img9701c.jpg/
teraz mam po stronie prawej tunelu i wg mnie jesto to najlepsze miejsce
http://imageshack.us/photo/my-images/268/img9701c.jpg/
teraz mam po stronie prawej tunelu i wg mnie jesto to najlepsze miejsce

To może i ja wrzócę fotki jak mam w swojej Niuni CB zamontowane:
Tak wygląda efekt koncowy:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
A tu dla zainteresownych zdjecie które pokazuje jak radio przymontowałem
![Obrazek]()
Jak widać za pomocą "wąsa do montazu okien" ktorego przymocowalem pod maskownica konsoli srodkowej.
A zasialnie mam do gniazdka zapalniczki, a uruchamiam radio za pomoca "pstryczka"
![Obrazek]()
Tak wygląda efekt koncowy:
A tu dla zainteresownych zdjecie które pokazuje jak radio przymontowałem
Jak widać za pomocą "wąsa do montazu okien" ktorego przymocowalem pod maskownica konsoli srodkowej.

A zasialnie mam do gniazdka zapalniczki, a uruchamiam radio za pomoca "pstryczka"
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jako że temat CB uniwersalny bo dotyczy każdego autka to i ja swoje 3 grosze dołożę: inżynierowie Audi w swym geniuszu zlikwidowali w C6 tą półkę z lewej strony która idealnie nadawała się na CB, mało tego, w C6 nie ma rozsądnego miejsca dla CB na stałe bez narażania się na kradzież.
Zacząłem więc szukać radia ze zdejmowanym panelem - jednostka centralna dowolnie a mikrofon odpinany. Znalazłem takie: ALBRECHT AE 6890 (jeszcze więksi geniusze niż Audi bo mikrofon wychodzi z jednostki a nie z panela), Yosan- 100, lafayette venus ktorą okazyjnie kupiłem na Allegro. Może być, nie rozczarowałem się a wiercenia w aucie uniknąłem.

Zacząłem więc szukać radia ze zdejmowanym panelem - jednostka centralna dowolnie a mikrofon odpinany. Znalazłem takie: ALBRECHT AE 6890 (jeszcze więksi geniusze niż Audi bo mikrofon wychodzi z jednostki a nie z panela), Yosan- 100, lafayette venus ktorą okazyjnie kupiłem na Allegro. Może być, nie rozczarowałem się a wiercenia w aucie uniknąłem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
U mnie to wygląda tak:
Gruche wypusiłem sobie tunelem srodkowym i jest wygodniej poza tym łatwo ją schować pod podłokietnik jak jestem na postoju. Kabel antenowy puszczony progiem. Zasilanie wpiąłem się pod bezpiecznik od radia i działa, i nie muszę pamiętać o wyłączaniu bo jak wyjmę kluczyk gaśnie samo. Antenka na klapie z tyłu siedzi. Czas pracy jakieś 2-3 godzinki na spokojnie.
Odnośnie takiego zamontowania koledzy z CB forum mieli jakies watpliwosc że w razie wypadku kolano nie ma szans i może powstać "rzepka z asc"
Gruche wypusiłem sobie tunelem srodkowym i jest wygodniej poza tym łatwo ją schować pod podłokietnik jak jestem na postoju. Kabel antenowy puszczony progiem. Zasilanie wpiąłem się pod bezpiecznik od radia i działa, i nie muszę pamiętać o wyłączaniu bo jak wyjmę kluczyk gaśnie samo. Antenka na klapie z tyłu siedzi. Czas pracy jakieś 2-3 godzinki na spokojnie.
Odnośnie takiego zamontowania koledzy z CB forum mieli jakies watpliwosc że w razie wypadku kolano nie ma szans i może powstać "rzepka z asc"

NIby dlaczego?? Bezpośrednio z aku bierze się zasilanie gdy są jakieś zakłócenia. Ale nasze niunie niezakłócającą zbytnio sygnału (bynajmniej moja). Więc nie widzę sensu aby kombinować.matelek pisze:
Bezposrednio jest lepiej niz przez dodatkowe urzadzenia.
07.2011-07-2018 A6C5 1.9TDI 110KM
07.2019-12.2020 Avensis T27 2.0 126KM
01.2021- obecnie A6C7 2.0 ULTRA 190KM

07.2019-12.2020 Avensis T27 2.0 126KM
01.2021- obecnie A6C7 2.0 ULTRA 190KM