Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5] Wymiana licznika bez fis na pełen.

Elektryka
ODPOWIEDZ
nokti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5] Wymiana licznika bez fis na pełen.

Post autor: nokti » 21 lut 2012, 18:42

Witam.Przewertowałem całe forum lecz nie znalazłem odpowiedzi.Więc to jest tak.Kupiłem licznik pełen fis do swojej audi która nie posiada fisa(tylko ikonki).Elektronik stwierdził że wszyystko ok,fis świeci idealnie,świecący płyn do sprysków oraz spalone żarówki da się zrobić.Problem wyszedł przy najważniejszym pokazywanie spalania itp.Mówi że nie mam sygnału konsumpcji.Prosze o rade co z tym fantem zrobić?

Awatar użytkownika
Quattrorulezz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemek
Rocznik: 2005
Moje auto: A8 D3
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Quattrorulezz » 26 lut 2012, 18:18

A rogolke do fis-a założyłeś? z tego co pamietam trzeba chyba jeszcze podać mase do rogolki. Wszystko jest na forum. Powinno działać.
Było: C3 2.0D (chyba za kare), C3 2.3E NF 136KM, C4 2.3E AAR 133KM powered by BLOS, A6 C5 2.5TDI Quattro

nokti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wymiana licznika bez fis na pełen

Post autor: nokti » 27 lut 2012, 20:33

Quattrorulezz, Jeśli piszesz o przełączniku wycieraczek ze sterowaniem fisa,to elektronik założył . Nie pokazuje spalania. :( Sprawa sygnału konsumpcji(sygnał spalania)rozwiązana.Dla potomnych informuje że aby wyświetlała się informacja na fisie o średnim spalaniu należy podpiąć pin nr1 kostki czerwonej zegarów do kostki beżowej pin nr 10(żółty przewód) w obudowie ecu.Problem dotyczy auta z silnikiem 1.9 tdi 110KM(nie wiem jak w innych).Kłopot pozostał przy podpięciu kostki mini iso(zielonej) nawigacja z dx-em do licznika,nie śweci rds na fisie.W miare moich skromnych doświdczeĂą służe pomocą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja