1,9 TDI 130 KM + chip? Ktoś tym jeździł?
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
1,9 TDI 130 KM + chip? Ktoś tym jeździł?
Witam.
Jak w temacie, czy ktoś z szanownych Forumowiczów posiada A6 1,9 TDI 130KM i ma dołożony chip?
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z osiągami, czy bardzo odczuwalna jest poprawa i jak wygląda sprawa ze spalaniem po takim chipie??
pozdrawiam
Jak w temacie, czy ktoś z szanownych Forumowiczów posiada A6 1,9 TDI 130KM i ma dołożony chip?
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z osiągami, czy bardzo odczuwalna jest poprawa i jak wygląda sprawa ze spalaniem po takim chipie??
pozdrawiam
- Koliber997
- Forum Audi A6 / A7
Ja miałem w swojej 130KM i mam u siebie takiego fachowca co w 2 godz zmienia całe oprogramowanie że teraz to wymiata :lol: po sprawdzeniu na hamowni mam 175KM. Rożnica jest taka że na każdym biegu autko zrywa kopyta od samego dołu obrotomierza do końca a, co do spalania to na niższych biegach jak już turbinka sie rozgrzeje to jest nieznacznie więcej ale w trasie bez wariacji to trochę mniej nawet
zwłaszcza przy prędkościach stałych znacznie :evil: powyżej 120km\h
A z tego co mi wiadomo sporo ludzi narzeka po dołożeniu chipa :!: :?:

A z tego co mi wiadomo sporo ludzi narzeka po dołożeniu chipa :!: :?:
- Koliber997
- Forum Audi A6 / A7
A narzekają po pewnym czasie że spalanie jest sporo większe albo że silnik zaczyna nawalać, więc jak juz chip to u profesjonalistów a nie u jakiegoś niby speca gdzieś w garażu i potem tłoki Tobie przez maskę wyskoczą bo i takie cuda widziałem :lol:
Ps. Tam gdzie ja robiłem to u mnie juz połowa miasta była i Ci co mieli jakieś cuda podkładane to wywalili je i też maja zmienione oprogramowanie bo tak 40KM więcej to bez problemu i strachu o silnik
Ps. Tam gdzie ja robiłem to u mnie juz połowa miasta była i Ci co mieli jakieś cuda podkładane to wywalili je i też maja zmienione oprogramowanie bo tak 40KM więcej to bez problemu i strachu o silnik
- Koliber997
- Forum Audi A6 / A7
- Koliber997
- Forum Audi A6 / A7
magic1977 pisze:Witam.Małe pytanko do Koliber997, czy przed chipowaniem byłes na hamowni i ile ta operacja-zmiana oprogramowania Cie kosztowała?
Byłem i wiem że moja niunia miała 132KM :mrgreen: a po zmianie ma 175KM wiec zmiana w jeździe jest i to znaczna :evil: koszt takiej operacji był niewielki bo dobry znajomy mi to robił ale tak że tak powiem dla ludzi robi to za 600zł wiec to i tak niewiele. Ale jak chcesz robić coś takiego a potem na hamowni sprawdzić z wydrukiem to ok 1800zł Powiem jedno jeśli chodzi o mnie to warto było bo frajda z jazdy jest dużo większa :lol:
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam jestem tu nowy.
Jeżeli ktoś chętny żeby zobaczyć jak jeździ 130 KM PD po tuningu to zapraszam kolegów z okolic Brodnicy ( kujawsko-pomorskie ) na jazdę próbną
Jak widzić w podpisie zajmuję się tuningiem elektronicznym - również diagnostyką, posiadam też hamownię. Tuningowałem takich aut już kilkadziesiąt (130 KM -AVF, AWX, ASZ) i nie dzieje się z nimi nic złego - żadnego wypadania tłoków przez maskę ! - jak pisze kolega wyżej
Pozdrawiam
Darek
Jeżeli ktoś chętny żeby zobaczyć jak jeździ 130 KM PD po tuningu to zapraszam kolegów z okolic Brodnicy ( kujawsko-pomorskie ) na jazdę próbną

Jak widzić w podpisie zajmuję się tuningiem elektronicznym - również diagnostyką, posiadam też hamownię. Tuningowałem takich aut już kilkadziesiąt (130 KM -AVF, AWX, ASZ) i nie dzieje się z nimi nic złego - żadnego wypadania tłoków przez maskę ! - jak pisze kolega wyżej

Pozdrawiam
Darek
** WWW.DIESEL-TUNING.PL ** chiptuning / hamownia BRODNICA
Passat AVF 160 KM / 370 Nm
-
- Forum Audi A6 / A7
Obecna cena za EDC15 to 950 zł - komplet z hamownią - czas trwania zabiegu około 3h.
Zniżka dla kolegów z klubu A6 - 50zł czyli wychodzi.. 900zł
O zniżce dla klubowiczów tu :
viewtopic.php?t=5335
W galerii znajdziesz auta które nie rzadko przejechały do nas ok 300 km
http://diesel-tuning.pl/galeria.php
Co do wariantów.. - każdy program jest pisany indywidualnie - po rozmowie na miejscu i ocenie kondycji auta - staram się napisać coś optymalnego dla danego klienta.
Tak sobie patrzę że jeżeli mieszkasz w Złotym Potoku - tym za Legnicą to chyba będzie do Brodnicy jakieś 450 km a to już kawałek !Znajdziesz na pewno kogoś bliżej
Zniżka dla kolegów z klubu A6 - 50zł czyli wychodzi.. 900zł
O zniżce dla klubowiczów tu :
viewtopic.php?t=5335
W galerii znajdziesz auta które nie rzadko przejechały do nas ok 300 km

http://diesel-tuning.pl/galeria.php
Co do wariantów.. - każdy program jest pisany indywidualnie - po rozmowie na miejscu i ocenie kondycji auta - staram się napisać coś optymalnego dla danego klienta.
Tak sobie patrzę że jeżeli mieszkasz w Złotym Potoku - tym za Legnicą to chyba będzie do Brodnicy jakieś 450 km a to już kawałek !Znajdziesz na pewno kogoś bliżej

** WWW.DIESEL-TUNING.PL ** chiptuning / hamownia BRODNICA
-
- Forum Audi A6 / A7
- mruczek
- Forum Audi A6 / A7
Re: 1,9 TDI 130 KM + chip? Ktoś tym jeździł?
witam ja w swojej a6 c5 posiadam silnik 19 tdi 110km i mam czipa co daje 130km i powiem ci ze jezdze 2lata i nic sie nie dzieje a jazda jest duzo pszyjemniejsza zwłaszcza przy wypszedzaniu a spalanie nie uległo zmianie pozdrawiam
mruczeksp