[ AFB 2.5 150 KM] NIE ODPALA!!! SILNIK DZIWNIE KRęCI!! DYM Z
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFB 2.5 150 KM] NIE ODPALA!!! SILNIK DZIWNIE KRęCI!! DYM Z
witam! jestem nowy na forum!
otóż mam a6 2.5 tdi 150km, auto paliło i jeździło bez problemu, aż pewnego ranka przy temperaturze ok -15 nie chciało odpalić. podczas kolejnej próby coś zaczęło stukać w silniku. auto do kolegi ogrzewanego garażu, pompa odpowietrzona paliwo idzie z przewodów.
ale nie odpala... gesty dym z komory filtra powietrza i tytle. czy mógł przeskoczyć rozrząd?
BÂŁAGAM POMOCY!!!!
otóż mam a6 2.5 tdi 150km, auto paliło i jeździło bez problemu, aż pewnego ranka przy temperaturze ok -15 nie chciało odpalić. podczas kolejnej próby coś zaczęło stukać w silniku. auto do kolegi ogrzewanego garażu, pompa odpowietrzona paliwo idzie z przewodów.
ale nie odpala... gesty dym z komory filtra powietrza i tytle. czy mógł przeskoczyć rozrząd?
BÂŁAGAM POMOCY!!!!
gruncher99
to zalezy jak zaczelo stukac, tak jakby zapalil nie na wszystkie cylindry czy jeszcze inaczej.
U mnie w 2,5 normalnie gdy zapalam przy -20 jest ciezko, ale zapali. Slychac ze glosno pracuje nie na wszystkie cylindry jest dym z rury bialy, ale po chwili 10-15sek zaczyna rowno pracowac. Jak juz zapali i zgasze go po kilku minutach nie ma problemu z zapaleniem.
U mnie w 2,5 normalnie gdy zapalam przy -20 jest ciezko, ale zapali. Slychac ze glosno pracuje nie na wszystkie cylindry jest dym z rury bialy, ale po chwili 10-15sek zaczyna rowno pracowac. Jak juz zapali i zgasze go po kilku minutach nie ma problemu z zapaleniem.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam!!! otóż dziś sprawdziłem rozrząd i wałki na swoim miejscu...
następnie zdjęcie pokrywy zaworów
a tam resztki dźwigienek!!!! ocalały tylko dwie i to na jednej głowicy. drugi dekiel do góry jutro...
i pewnie głowica też bo nie wiadomo co z zaworami...........
ogólnie masakra........
czy to w ogole jest sens naprawiać?????????????????????? czekam na odpowiedzi
następnie zdjęcie pokrywy zaworów

i pewnie głowica też bo nie wiadomo co z zaworami...........
ogólnie masakra........
czy to w ogole jest sens naprawiać?????????????????????? czekam na odpowiedzi
gruncher99
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7